Hollanda'da Ev Sahiplerine Kira Sınırlaması Getiriliyor

'Sert ama gerekli müdahale' Toplu Konut ve Mekânsal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'a göre, bu sistemle kiralık mülklerin yaklaşık yüzde 90'ı korunacak ve ev sahiplerinin artık kendi istediği doğrultuda kira miktarını belirlemesine izin verilmeyecek.Hollandalı bakan bunun 'sert ama ge.

Hollanda'da Ev Sahiplerine Kira Sınırlaması Getiriliyor
s-cf03459b01ba5dc6fd72a7ca5f014735b556ce

'Sert ama gerekli müdahale'

Toplu Konut ve Mekânsal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'a göre, bu sistemle kiralık mülklerin yaklaşık yüzde 90'ı korunacak ve ev sahiplerinin artık kendi istediği doğrultuda kira miktarını belirlemesine izin verilmeyecek.Hollandalı bakan bunun 'sert ama gerekli bir müdahale' olduğunu düşünüyor. Çünkü de Jonge'a göre, konut sıkıntısı nedeniyle kiracılar çok fazla suistimal ediliyor. Bu da insanların geçimini etkiliyor.Hükümet, önümüzdeki aylarda bu konuda meclise bir bir yasal düzenleme sunacak. Yeni düzenleme kapsamında belediyeler, belirli kent ya da bölgelerde kiralık konutlar için koşullar koyabilecek.Ev sahiplerinin puanlama sistemine uyup uymadığı ya da evini fahiş fiyattan kiralayıp kiralamadığı belediyeler tarafından denetlenecek.

Hak örgütleri memnun

Hollanda'da kiracı haklarını savunan örgütlere göre, hükümetin yüksek ev kiralarına müdahalesi çok gerekli bir adım.Hollanda Ulusal Kiracılar Derneği'nden kamu yayıncısı NOS'a yapılan açıklamada, düzenleme ile bir evin kalitesiyle hiç ilgisi olmayan fahiş fiyatlara karşı daha fazla kiracının korunacağını vurgulandı.BBC Türkçe

Ayrıca bakınız

Kira Artışları Vatandaşın Canını Sıkımaya Devam Ediyor: 'Fahiş Artış' Şikayetinde Patlama Yaşandı

Kira Mağdurları Çoğalıyor: Kiralık Ev Bakmaya Giden Kişinin Yaşadığı Deneyim Herkesi Şaşırttı

Zaten ev kiralarına şaşırıyorduk, bir de kiralık... 228 14 Mayıs, 17:55

Kriz Büyüyor, Şehir Merkezleri Boşalıyor: Kira Artışları Tüm Türkiye'yi Sarıyor!

Konut fiyatları sarmış dört bir yanımızı. Baktığ... 96 27 Nisan, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER