Hurma fiyatları aynı kaldı, vatandaşın ilgisi azaldı

11 ayın sultanı Ramazan ayı, 24 Nisan Cuma günü başlayacak.

Hurma fiyatları aynı kaldı, vatandaşın ilgisi azaldı

11 ayın sultanı Ramazan ayı, 24 Nisan Cuma günü başlayacak. Vatandaşlar bir taraftan korona virüsü ile uğraş ederken bir taraftan da dini vecibelerini yerine getirecekler. Ramazan sofralarının vazgeçilmezlerinden olan hurmaya olan ilgi ise bu yıl azıcık azaldı. Satıcılar bu sene hurma satışlarının düştüğünü belirtirken, fiyatların ise geçen seneyle benzer kaldığını açıklama ettiler.

“Hurmanın fiyatı 18 liradan başlayıp, 150 liraya dek çıkıyor”

Hurma fiyatlarında belirgin bir yükselme olmadığını gösteren kuruyemiş satıcısı Recai Doğanay, “Hurma fiyatlarında geçen seneye oranla böylece bir değişim değil. Arasında olur ya 1-2 lira oynayabilir. Geçen sene 18 liraya sattığımız hurmalar bu sene de yine benzer fiyattan satılıyor. 60 ve 80 lira olan hurmalar da aynı fiyattan satılıyor. Fiyatlarda bir büyüme olmadı. 18 lira olan hurma İran hurması. Bilhassa kalabalık aileler bu hurmaya alaka gösteriyor. Kilosu 60 lira olan hurma Medine mebrum hurması ise insanların en çok tercih etiği hurma. Bunun azıcık daha büyükleri kilosu 80 liradan satılıyor. Acve hurmasının kilosu ise 150 liradan satılıyor” dedi.

“Acve hurmasının kilosu 150 lira”

En fiyatı yüksek hurmanın acve hurması olduğunu dile getiren Doğanay, şunları söyledi:

“Hurma fiyatları 18 liradan başlayıp 150 liraya dek çıkıyor. Acve hurması o kadar satılmıyor. Bu hurmayı haberdar olan millet şifa niyetine kilodan ziyade gram işiyle alıyorlar. Bu sene vatandaşların ilgisi geçen seneye oranlar azıcık eksik. hemen bütün piyasada bir duraksama var. Geçsen sene bu zamanlarda insanlar hurmaya daha fazla ilgi gösteriyordu.”

Erdi Demür
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER