İBB'nin Dikey Bahçeleri Kaldırma Kararı, Kadıköy ve Üsküdar Belediyesi Arasında Atışmaya Neden Oldu

İBB'nin yıllık bakım maliyeti 12 milyon TL olan dikey bahçeleri kaldırmasının tartışmaları ilçe belediyelerine de sıçradı.

İBB'nin Dikey Bahçeleri Kaldırma Kararı, Kadıköy ve Üsküdar Belediyesi Arasında Atışmaya Neden Oldu

İBB'nin yıllık bakım maliyeti 12 milyon TL olan dikey bahçeleri kaldırmasının tartışmaları ilçe belediyelerine de sıçradı. Kadıköy Belediyesi ile Üsküdar Belediyesi arasında Twitter üzerinden 'Dikey bahçe' atışması yaşandı. 

İBB'nin söz konusu bütçenin yeşil alan oluşturmaya ayrılacağını açıklamasının ardından Kadıköy Belediyesi 'Daha çok yeşil' paylaşımı yaptı.

Üsküdar Belediyesi, Kadıköy Belediyesi'nin paylaşımını 'Gerçekten anlamıyoruz' diyerek eleştirdi.

s-40a7f218f14274b00d81614dc8ea13b1e6c0b4
"Üsküdar - Kadıköy hattında yeşil bitkilerin, renk renk çiçeklerin sökülerek yerlerini duvara bıraktığı üzücü bir süreci yaşıyoruz.Bu esnada komşumuz Kadıköy Belediyesi, ilgili çalışmayı paylaşarak “O zaman daha çok yeşil, daha çok renk” diyor. Gerçekten anlayamıyoruz."

Kadıköy Belediyesi bu paylaşıma Validebağ Korusu üzerinenden yanıt verdi...

s-362b1170046bbd7119317d2b980d952fa31b39
Koru geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Üsküdar Belediyesi’ne tahsis edilmişti. Tahsis kararı Üsküdar Belediye Meclisi’nin de onayına sunulup, oy çokluğuyla kabul edilmişti. Karara göre korunun tamamında toplam 100 metrekareyi geçmeyen takılabilir-sökülebilir müştemilat türü 1 katlı yapılar yapılabilmesinin önü açılmıştı.

Ne olmuştu?

İBB 'Yıllık Bakımı 12 Milyon TL' Dedi ve Ekledi: 'Dikey Bahçe Parasıyla 400 Bin Metrekare Aktif Yeşil Alan Yapılır'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER