İki Koldan Ankara'ya Yürüyecekler: HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' Başlıyor

İki ismin milletvekilliklerinin düşüşürmesi sonrası HDP, protesto için Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya aynı zamanlı "Demokrasi Yürüyüşü" başlatma kararı aldı.

İki Koldan Ankara'ya Yürüyecekler: HDP'nin 'Demokrasi Yürüyüşü' Başlıyor

İki ismin milletvekilliklerinin düşüşürmesi sonrası HDP, protesto için Edirne ve Hakkari'den Ankara'ya aynı zamanlı "Demokrasi Yürüyüşü" başlatma kararı aldı. Yürüyüşün bugün başlaması beklenirken öyle fazla ilde eylemcilere giriş çıkış yasağı getirildi. Giriş-çıkış yasaklarının koronavirüs önlemleri dahilinde alındığı belirtildi. Kocaeli, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Adana, Bitlis, Van ve Şırnak yasağın getirildiği illerden.

Edirne'ye gidiş için Silivri'de toplanıldı, gözaltılar yapıldı

s-4574777d001eb21edf0b3ae977d192ce26cf32
4 Haziran'da HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları ile CHP'li Enis Berberoğlu milletvekillikleri düşürülerek tutuklanmıştı. Farisoğulları cezaevinde tutulmaya devam edilirken, Güven tahliye edilmiş, Berberoğlu da konut iznine çıkarılmıştı.HDP bunun üzerine 'Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü' başlatma kararı almıştı. Yürüyüşün bugün Hakkari ve Edirne’den Ankara'ya dürüst başlaması beklenirken Edirne'ye gitmek için Silivri'de bir araya gelen HDP'lilere polis müdahale etti. minimum 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Hakkari'de de yürüyüş için hazırlıkların yapıldığı bildiriliyor.

Eş Genel Başkanlar Mithat Sancar Hakkari'de, Pervin Buldan ise Edirne'de yürüyüş öncesi basın açıklaması yaptı.

s-34872f511433f7c02fdf25e0f627af3bc70aff

HDP'nin yürüyüş programı şöyle

s-1807eb2e6790c1aa99126bdb3abbf692438da4
HDP Sözcüsü Ebru Günay, iki koldan başlatacakları yürüyüş için şu bilgilendirmeyi yapmıştı:Hakkari’den başlayacak yürüyüş Van, Diyarbakır, Adana güzergahını takip ederek 19 Haziran’da Ankara’ya ulaşacak.Edirne’de başlayacak yürüyüş ikinci durak olarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında devam edecek.16-17-18-19 Haziran İstanbul’un 3 bölgesinde kurumsal ziyaretler, işçi-emekçilerle fabrika ve atölyelerde buluşmalar ve halk buluşmalar gerçekleştirilecek.19 Haziran’da İstanbul’dan yola çıkan yürüyüş kolu 20 Haziran’da Ankara’da olacak.20 Haziran'da Ankara’da buluşacak olan her iki kolunun katılımcılarıyla kitlesel bir açıklama yapılacak.

Twitter'dan paylaşım yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da 3 yıl önceki 'Adalet Yürüyüşü'nün görüntülerini paylaştı; "Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin" dedi.

2017'de Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara'dan İstanbul'a  düzenlenen 'Adalet Yürüyüşü', öbür isim ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla hızla büyümüştü. Yürüyüşle ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER