İlan Sitelerine Düzenleme: İlan Sahiplerinin Banka Hesapları Dahil Bilgileri Gelir İdaresi'ye Paylaşılacak

Siteler düzenli olarak bilgi paylaşmakla yükümlü Tebliğe göre ilan siteleri, satış ve kiralama bilgilerini düzenli olarak bildirmekle yükümlü olacaklar.

İlan Sitelerine Düzenleme: İlan Sahiplerinin Banka Hesapları Dahil Bilgileri Gelir İdaresi'ye Paylaşılacak
s-b058ab9192cd6ce56831da25f7812c38cfe109

Siteler düzenli olarak bilgi paylaşmakla yükümlü

Tebliğe göre ilan siteleri, satış ve kiralama bilgilerini düzenli olarak bildirmekle yükümlü olacaklar. Üstelik bu noktada ilanı veren vatandaş veya emlakçının da bazı bilgilerine ihtiyaç duyulacak. İlan sahibi, kendisinden istenen belgeleri internet sitesine bildirecek. Gelir İdaresi Başkanlığı, ihtiyaç duyulduğu takdirde yeni bilgiler de isteyebilecek.Gelir İdaresi Başkanlığı'nın isteyeceği belgeler arasında yok yok. Bu bağlamda; verilecek bilgiler arasında internet sitelerinin adresleri, ilan verenlerin kişisel bilgileri, tahsilat tarihi ve bilgileri ile banka hesap bilgileri gibi detaylar, düzenli olarak bildirilmek zorunda olacak. İlan sahibi, verdiği bilginin doğruluğundan sorumlu olacak.

Uygulama yarından itibaren geçerli

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre ilan sitelerine yönelik düzenleme, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. 1 Haziran 2022 itibarıyla verilen ilanlarla ilgili bilgiler, 1 Ağustos 2022'ye kadar bildirilmiş olacak. Üstelik halihazırda yayında olan ilanlarla kaldırılan ilanlar için de bilgi verilmesi gerekecek. Bunun için belirlenen son tarih ise 31 Ağustos 2022.Kaynak: Webtekno
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER