İlk Defa Görülüyor: Koronavirüsü Atlatan İngiliz Adamın Aksanı Değişti

İngiltere’nin Liverpool şehrinde koronavirüs nedeniyle komaya giren Wayne Oldham, komadan çıktıktan sonra garip bir İskoç aksanı ile konuşmaya başladı. 6 hafta komada kaldıktan sonra kurtulduDünyanın mücadele ettiği koronavirüs bu kez de farklı bir etkiyle karşımıza çıktı.

İlk Defa Görülüyor: Koronavirüsü Atlatan İngiliz Adamın Aksanı Değişti

İngiltere’nin Liverpool şehrinde koronavirüs nedeniyle komaya giren Wayne Oldham, komadan çıktıktan sonra garip bir İskoç aksanı ile konuşmaya başladı.

6 hafta komada kaldıktan sonra kurtuldu

s-fbe062831b477ad13f89a9c5d875f3dc273e43
Dünyanın mücadele ettiği koronavirüs bu kez de farklı bir etkiyle karşımıza çıktı. İngiltere'nin Liverpool kentinde yaşayan 46 yaşındaki Wayne Oldham'ın başına eşine az rastlanır bir olay geldi. Koronavirüs testi pozitif çıkan Wayne, kötüleşmesinin ardından komaya girdi. Durumu kötüye giden Wayne'in eşi Louise Oldham eşinin cenaze törenine hazırlanırken Wayne Oldham tedaviye olumlu yanıt vererek virüsü yenmeyi başardı. Aintree Hastanesi'nde son olarak ECMO adlı kalbin ve akciğerin işlevlerini üstlenen makineye bağlanan ve 11 haftalık korona tedavisi sonrası yaşam mücadelesini kazanan Wayne,  6 hafta komada kaldıktan sonra kurtuldu.

Eşi: 'Garip bir İskoç aksanı ile konuşuyor'

s-1e82414a7aaccfad32377b518354e00a8c57e2
Ancak eşi, Wayne Oldham'da bir tuhaflık olduğunu fark etti. Eşinin İskoç aksanı ile konuştuğunu fark eden Louise, "Bunu görmek üzücüydü. Konuşmaya çalışıyordu ama yapamıyordu. Yüzündeki oksijen maskesini çıkarınca daha iyi anladım. Garip bir İskoç aksanı ile konuşuyordu" dedi.Wayne ise, şaşkınlığını gizlemeyerek, "Uyandığımda İskoç aksanıyla konuşuyordum. Ayaklarım ağrıyordu ve iyileşmeyeceğimi düşünmüştüm" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'Dijital Sağlık Pasaportu' Tartışmaları Gündemde: Aşı Olmayanlar Bazı Haklardan Mahrum mu Bırakılacak? - Şehit Mezarları da Dahil Onlarca Mezarı Kırıp Türk Bayraklarını Söken Adamın Savunması: 'Moralim Bozuktu' - Türkiye'de Bir İlk: Kovid-19 Testi Yaptırmayan Kırklareli'ne Giremeyecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER