İmamoğlu Boğaziçili Öğrencilerle Görüştü: 'Polis Şiddeti Son Bulmalı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyle internet üzerinden görüştü. Prof.

İmamoğlu Boğaziçili Öğrencilerle Görüştü: 'Polis Şiddeti Son Bulmalı'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir grup Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyle internet üzerinden görüştü.

s-b339787ea17a9cc96a3d2c69856789df6a5c4c
Prof. Dr. Melih Bulu’nun cumhurbaşkanı kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı ‘kayyum rektör’ protestoları yaklaşık bir aydır devam ediyor.Düzenlenen protestolarda pek çok öğrenci polis şiddetine maruz kaldı ve gözaltına alındı.

İmamoğlu görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu ve şiddetin sonlandırılmasını talep etti.

"Liyakatli, demokratik üniversite talebiyle şiddet içermeyen protestolar düzenleyen Boğaziçili gençlerle buluştuk. "Tek amacımız rektör atama yöntemine karşı bilimin ve üniversitenin onuruna sahip çıkmak" diyorlar. Gençlere şiddet son bulmalı ve yetkili makamlar onları dinlemeli."

Sonraki paylaşımında ise öğrencilerin kendisine ilettiği talepleri şöyle sıraladı

s-75498e56d773cd540077b75c79c192bbb8fa7e
Arkadaşlarımız serbest bırakılsın.Öğrencilere polis müdahalesi dursun.Medyada bize uygulanan, fiziksel ve duygusal karalama kampanyası son bulsun.Rektör istifa etsin, rektörlük seçimi üniversite bünyesinde olsun. Açıldığında Geçiş Ücreti 15 Liraydı: Avrasya Tüneline 5 Yılda Yüzde 206 Zam Yapıldı - TBMM, Enis Berberoğlu'nun Gerekçeli Kararını İade Etti - Karaismailoğlu: '2021'de Kanal İstanbul İçin Önemli İlerlemeler Olacak'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER