İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı Açıklaması: 'İçi Kötülüklerle Dolu Bir Süreç'

Pistleri yılıkılan havalimanı için İmamoğlu şöyle konuştu: Açıkçası Türkiye’nin gerçek gündemini kaydırmak adına çok kötü ve kalıcı hasarları olan süreçler yönetiliyor iktidar tarafından.

İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı Açıklaması: 'İçi Kötülüklerle Dolu Bir Süreç'
s-4de116fe05f27606e8655872f68d4984635cb4

Pistleri yılıkılan havalimanı için İmamoğlu şöyle konuştu:

Açıkçası Türkiye’nin gerçek gündemini kaydırmak adına çok kötü ve kalıcı hasarları olan süreçler yönetiliyor iktidar tarafından. Bu da onlardan bir tanesi. Düşünün ki ihale yapılıyor, ihaleden kimsenin haberi yok. Davet usulü birkaç firma, bilindik bir süreç, dönem; eşitsizliğin olduğu, kayırmacılığın olduğu… İhalenin doğru düzgün projesi yok, ne olduğu, tarifi hiçbir açıklaması yok. Daha kötüsü ihale sonuçlanmadan firma oraya giriyor çalışma yapıyor daha sonra ihalenin sonucu imzalanıyor.Bütün bu süreçle ilgili hukuki arayışlarımız olacak. Kalkıyorsunuz Fetih Günü’ne iki gün kala paldır küldür bir bölü yüz binlik bir plan değişikliği yapıyorsunuz Ankara’da, bakanlıkta, yine 16 milyonluk İstanbul’un haberi yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı'nın haberi yok, hiç kimsenin haberi yok.

'Sınıfta kalmış bir süreç'

Tümden sınıfta kalmış, kötü yönetilmiş, içi kötülükle dolu bir süreç.Allah aşkına bunun fetih ile ne alakası var? Fatih Sultan Mehmet bu milletin, ecdadın en parlak, en vizyoner, en çağdaş önderlerinden birisi. Fatih Sultan Mehmet bugün yaşasa 21'inci yüzyılda bu yapılanları üzülerek izler ve onlara gülerdi. Tabiri caizse insanın içi acıyor iki sebepten bir; bir analiz var bütün hava ulaşımcıları tarafından ve buranın çalışmasına dönük, büyük yatırım var orada çöpe gidiyor, milyarlarca euroluk. Daha kötüsü ikincisi; koca İstanbul’un göbeğinde 11 milyon metrekarelik bir alanda ‘Ben yapıyorum sizde kabul edeceksiniz’ hırsıyla, inadıyla hareket eden bir iktidar anlayışı var, bir avuç insan anlayışı var.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER