İngiltere'de kuş gribi alarmı! 'Önleme Bölgesi' ilan edildi

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, "Önleme Bölgesi" ilan edilmesiyle ülkedeki tüm kuş ve kümes hayvanları bakıcılarının, hayvanlarını kuş gribi tehdidinden korumak için katı biyogüvenlik önlemleri almalarının yasal zorunluluk olacağını duyurdu. Şimdiye.

İngiltere'de kuş gribi alarmı! 'Önleme Bölgesi' ilan edildi


İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Bakanlığı, "Önleme Bölgesi" ilan edilmesiyle ülkedeki tüm kuş ve kümes hayvanları bakıcılarının, hayvanlarını kuş gribi tehdidinden korumak için katı biyogüvenlik önlemleri almalarının yasal zorunluluk olacağını duyurdu.

Şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgını

Duyurunun, Ekim 2021'in sonundan beri teyit edilen 190 vakayla "İngiltere'nin şimdiye kadarki en büyük kuş gribi salgını"yla karşı karşıya kalması sonrası yapıldığı söylenen açıklamada, çiftliklerde yüksek düzeyde biyogüvenlik önlemleri uygulanmasının, hastalığın yayılma riskini azaltmada "en etkili yol" olduğuna değinildi.

Açıklamada, özellikle İngiltere'nin doğusunun, kümes hayvanları ve kuşlarda görülen salgından kötü şekilde etkilendiğine işaret edilerek, ülkenin birçok yerinde yabani kuşlarda salgınların görüldüğü söylendi.

Tüketiciler için çok düşük gıda güvenliği riski oluştuyor

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajans'ının (UKHSA), virüsün halk sağlığına yönelik riskinin çok düşük olduğunu ifade ettiği vurgulanarak, Gıda Standartları Ajansının (FSA) da kuş gribinin tüketiciler için çok düşük gıda güvenliği riski oluşturduğu söylendi.

Ne olmuştu?

Ülkede, geçen yıl olağanüstü seviyeye çıkan kuş gribi salgını nedeniyle on binlerce kümes hayvanı itlaf edilmişti. İngiltere genelinde 3 Kasım 2021'de bazı bölgeler, "Kuş Gribi Önleme Bölgesi" ilan edilmiş, bu ilan 29 Kasım'da tekrar uzatılmıştı.

Tüm çiftlik sahiplerine kümes hayvanlarını içeride tutmaları gerektiği uyarısında bulunulmuştu.

Avrupa'da ağır bilanço: 48 milyon kuş itlaf edildi!

 

Avrupa'da insana geçen ikinci kuş gribi vakası görüldü

 

Avrupa'da en büyük kuş gribi salgını

 

İngiltere kuş gribi! Yaklaşık 3 milyon kuş itlaf edildİ

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER