İngiltere Savunma Bakanı'ndan 'Başbakanlık' açıklaması

İngiltere'de Liz Truss'un istifasının ardından hem Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı hem de ülkenin yeni başbakanının kim olacağı tartışmaları sürerken Savunma Bakanı Ben Wallace'den ilgiç bir açıklama geldi.

İngiltere Savunma Bakanı'ndan 'Başbakanlık' açıklaması

İngiltere'de Liz Truss'un istifasının ardından hem Muhafazakar Parti Genel Başkanlığı hem de ülkenin yeni başbakanının kim olacağı tartışmaları sürerken Savunma Bakanı Ben Wallace'den ilgiç bir açıklama geldi. Wallace, ‘Başbakanlık’ için aday olmayacağını belirtti.

Savunma Bakanı Wallace açıklamasında “Parti yeni bir lider arayışı sürecine girerken, adımın aday olarak öne çıkmasına izin vermeyeceğimi kayıtlara geçirmek istiyorum. Birleşik Krallık Savunma Bakanı olma ayrıcalığına sahibim ve mevcut tehdit, bu ofiste istikrar gerektiriyor. Geçen sefer aday olmamak için verdiğim sebepler değişmedi. Ulusal güvenlik olmadan evde ekonomik güvenceye sahip olamayacağınızı anlamak için tüm adayları arayacağım. Bu, Silahlı Kuvvetlerimiz ve istihbarat teşkilatlarımız için gerçek bir yatırım gerektiriyor” dedi.

Eski bakanlardan Greg Clark ve George Eustice basına açıklama yaparak eski Maliye Bakanı Rishi Sunak’a destek vereceklerini belirtti. İngiliz basınında eski Başbakan Boris Johnson’ın ismi adaylar arasında yer aldı.

Johnson'ın koltuğu için en güçlü aday: Ben Wallace

 

Ben Wallace: Putin 70 yıl önceki faşizmi yansıtıyor

 

İngiltere'de siyasi kriz! 1 yılda 3'üncü başbakan bekleniyor

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss'ı istifaya getiren süreç

 

İngiltere Başbakanı Liz Truss görevinden istifa etti

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER