İnternetleri Olmadığı İçin 9 Aydır Eğitimden Mahrum Kalan Kardeşlerden Yardım Çağrısı...

Eskişehir'de yaşadıkları yerde internet altyapısı olmadığı için pandemi nedeniyle okullara ara verilmesinden bu yana eğitimleri aksayan üç kardeş, yetkililere yardım çağrısında bulundu. Baba Halil Demir: 'Çocuklarım derslerinden mahrum kalıyor, tek isteğim onların okuması'Ko.

İnternetleri Olmadığı İçin 9 Aydır Eğitimden Mahrum Kalan Kardeşlerden Yardım Çağrısı...

Eskişehir'de yaşadıkları yerde internet altyapısı olmadığı için pandemi nedeniyle okullara ara verilmesinden bu yana eğitimleri aksayan üç kardeş, yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Baba Halil Demir: 'Çocuklarım derslerinden mahrum kalıyor, tek isteğim onların okuması'

s-288cb1c496916131785943cfe002cdaa3be506
Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından neredeyse bir yıla yakın zaman geçti. Ancak her öğrencinin eğitime erişme fırsatı bulunmuyor.Eskişehir'de yaşayan Demir ailesi, bulundukları yerde internet altyapısı olmaması ve çocukların derse girebileceği teknolojik aletlerin bulunmaması nedeniyle dokuz aydır ders göremiyor. Alpu ilçesinde bulunan aile, Bozan Mahallesi'nin merkezine beş kilometre uzaklıkta yaşıyor. Çobanlık yapan baba Halil Demir, “Çocuklarım derslerinden mahrum kalıyor, tek isteğim onların okuması” diyerek yetkililerden yardım istiyor.

14 yaşındaki İsmail: 'Arkadaşlarımdan geri kalıyorum'

s-1a62fcc2917c03f976abe6bd448e6740a0d108
Ailenin en büyük çocuğu olan 14 yaşındaki İsmail Demir, şunları söyledi:
“İnternet olmadığı için canlı derse giremiyoruz, tablet veya bilgisayar da yok. O yüzden okullar kapandığından beri canlı derse katılamıyoruz. Yetkililerden yardım istiyorum. Pandemiden önce de zor şartlar altında okula gidiyorduk ama bir şekilde idare ediyorduk. Şimdiyse arkadaşlarımdan geri kalıyorum. Onlar canlı derse katılırken ben katılamıyorum. Devlet görevlilerinden bizimle ilgilenmelerini bekliyoruz.”

'Öğretmenimle hiç görüşemedim'

s-2a88a70724b63f4c9de479fa9d08d87d6afd82
Üçüncü sınıfa giden 8 yaşındaki Arafat Demir ise okuluna büyük bir hasret duyduğun aktardı. Arkadaşlarını çok özlediğini belirten Arafat Demir, “Arkadaşlarım canlı derslere giriyorlar ama internetimiz olmadığı için ben giremiyorum. Öğretmenimle okullara ara verildiğinden beri görüşemedim, onu da özledim. En çok hayat bilgisi dersini seviyordum, onda daha başarılıydım. Artık her şey düzelsin istiyorum” şeklinde konuştu.

MEB raporuna göre 18 milyon öğrenci olan Türkiye'de, EBA'yı kullanmayan 6 milyon öğrenci var. Kullananların da büyük kısmı, akıllı telefon ile bağlanıyor.

Eğitime Erişim Sorunu Sürüyor: MEB Raporuna Göre 8 Milyon Öğrenci EBA'ya Cep Telefonundan Giriyor -

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Televizyon, Beyaz Eşya ve Mobilyada Taksit Sayısı Azaltıldı - Karaborsa Oluştu: İstanbul'da 2 Milyon TL'ye Mezar Yeri - Türkiye'de Yapılacak Çin Aşısının Ön Raporu Tamamlandı: Hangi Yan Etkiler Görüldü?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER