İnternetten alınan elektronik eşyalarda, 14 günlük cayma hakkı kaldırılıyor!

İnternetten yapılan alışverişlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik eşyalar için kaldırılıyor.

İnternetten alınan elektronik eşyalarda, 14 günlük cayma hakkı kaldırılıyor!

İnternetten yapılan alışverişlerde 14 günlük cayma hakkı, elektronik eşyalar için kaldırılıyor. Tüketici, telefon ve bilgisayar gibi ürünlerin paketini açmasa bile ürünü iade edemeyecek. Geri kalan tüm ürünlerde ise, ürün kusurlu değilse iade kargo ücreti tüketiciye ait olacak.

Tüketiciler Birliği harekete geçti

Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uzaktan satışlarda tüketicinin 14 gün içerisindeki iade hakkının kalktığını söyledi.

Başkan Şahin, “Uzaktan satışlar hususunda geçen hafta bir değişiklik yapıldı. Tüketicinin iade hakkı, yani ‘cayma hakkı’ dediğimiz 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkı bitirildi. Artık tüketici, kanunda verilen hakkını kullanamayacak” dedi.

“Bu karar dolandırıcıların sayısını artıracak”

Yönetmeliğin dolandırıcılığı artıracağını iddia eden ve iptali için Danıştay’a başvuruda bulunduklarını kaydeden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, şu ifadeleri kullandı;

Tüketiciye bu hak kanunla veriliyor, fakat daha küçük bir şey olan yönetmelikle alınıyor. Bunu yapan Tüketiciyi Koruma Genel Müdürlüğü.

“Tüketicinin en önemli hakkı elinden alındı” 

Uzaktan satış meselesi, bütün Avrupa’da uygulandığı şekliyle uygulanmalıydı.

Bir ürünün iade edilmesinde tüketicinin hakkı vardır; istediği ürün gelmeyebilir çünkü uzaktan alıyor. Milyonlarca şikayet var bu konuda.

Danıştay'a gidildi

Biz bu yönetmeliğin iptali için Danıştay’a başvurumuzu yaptık. Bu yönetmelik iptal edilecek, çünkü bu yönetmelik dolandırıcılığı artıracak” ifadelerini kullandı. (Sözcü)

Tüketiciler Birliği'nden vatandaşa ucuz tatil uyarısı

Online alışverişte fiyatlar düşüyor

Online alışverişin yüzde 63'ü yorumlara dayalı

Cihaz sigortası poliçeleri tüketiciyi mağdur ediyor

Promosyon uçak biletine cayma hakkı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER