İran'dan saldırı iddialarına yanıt

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran’ın Suudi Arabistan’a saldıracağı yönünde çıkan iddialara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nasır Kenani, haklarında çıkan iddiaları yalanlayarak, “Bu tür taraflı haberler, bazı Batılı ve Siyonis.

İran'dan saldırı iddialarına yanıt

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, İran’ın Suudi Arabistan’a saldıracağı yönünde çıkan iddialara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nasır Kenani, haklarında çıkan iddiaları yalanlayarak, “Bu tür taraflı haberler, bazı Batılı ve Siyonist çevreler tarafından İran aleyhine olumsuz bir hava oluşturmak amacıyla yapılmaktadır ve bölge ülkeleri ile mevcut olumlu eğilimleri yok etmek amacıyla yapılmaktadır” dedi.

Kenani konuşmasına “İran İslam Cumhuriyeti, komşularıyla karşılıklı saygıya dayalı, uluslararası ilke ve kurallar çerçevesinde iyi komşuluk politikasını sürdürmektedir. Bölgede istikrar ve güvenliği tesis etmeyi ve geliştirmeyi komşularla yapıcı bir etkileşim olarak görüyor ve bunu ciddiyetle sürdürecektir” sözlerini ekledi.

''Yanıt vermekten çekinmeyeceğiz''

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi, İran'ın yakın zamanda Suudi Arabistan ve Kuzey Irak'a saldırı hazırlığı yapıyor olabileceğini iddia etti.

İddiaların ardından Suudi Arabistan, İran'ın 48 saat içerisinde kendine yönelik bir saldırı hazırlığı içerisinde olabileceği konusunda ABD'yi uyarmış ve uyarıya yanıt olarak bölgedeki alarmın yüksek seviyeye çıkarıldığı belirtilmişti.

Beyaz Saray İletişim Direktörü John Kirby ise dünkü açıklamasında, ABD’nin Suudi Arabistan'a yönelik tehditlerinden endişe duyduğunu ve gerekirse yanıt vermekten çekinmeyeceğini ifade ederek, "Tehdit tablosundan endişe duyuyoruz ve Suudi Arabistan ile askeri ve istihbarat kanalları aracılığıyla sürekli temas halindeyiz. Bölgedeki çıkarlarımızı ve ortaklarımızı savunmak için harekete geçmekten çekinmeyeceğiz" dedi. 

Hamaney: ABD ve İsrail, İran'da "kombine savaş" başlattı

 

ABD'den Suudi Arabistan açıklaması

 

Suudi Arabistan'da GSYİH yüzde 8,6 arttı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER