İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Hava Saldırısı Hakkında Beyaz Saray'dan Açıklama: 'Endişeliyiz'

İsrail, Gazze Şeridi'ne bir kez daha hava saldırısı düzenledi.

İsrail'in Gazze'ye Yaptığı Hava Saldırısı Hakkında Beyaz Saray'dan Açıklama: 'Endişeliyiz'

İsrail, Gazze Şeridi'ne bir kez daha hava saldırısı düzenledi. Olaylarda onlarca Filistinli yaralanırken, Beyaz Saray'dan saldırıya ilişkin 'endişeliyiz' açıklaması geldi.

s-f2974885f44aeb6c7f15a0efa475006b970088
İsrail güvenlik güçlerinin işgal altındaki Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Gazze'den Batı Kudüs ve Beyt Şems'e Hamas tarafından roket saldırıları düzenlendi. Filistin Sağlık Bakanlığı, Hamas'ın roket saldırılarına misilleme olarak İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıda 3 çocuğun öldüğünü duyurdu. İsrail güçleri, roket saldırılarının ardından Gazze sınırına yeni bir yığınak da başlattı. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Gazze'deki Hamas hedeflerine yönelik misilleme amaçlı hava saldırısı başlatıldığı bildirildi. Hamas ise, hava saldırıları sonucu bir komutanın öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze Şeridi çevresindeki 50 millik alanda olağanüstü hal ilan etti.

s-55e6d7fb515436633564107cc3a306f461d208

Ayrıca ordunun söz konusu parametrede siviller için ek talimatlar ve kısıtlamalar getireceği belirtildi.

s-2ee097111bb58746bae5abb6615c00814b2fde

Beyaz Saray Açıklama yaptı

Beyaz Saray Açıklama yaptıBeyaz Saray Açıklama yaptı Öte yandan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, işgal altındaki Doğu Kudüs'te devam eden şiddet olaylarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Doğu Kudüs'ten "İsrail" olarak bahseden Psaki, "İsrail'de devam eden şiddet olaylarını yakından takip ediyoruz. Son günlerde gördüğümüz şiddetli çatışmalar dahil, bölgedeki durumdan endişeliyiz." İfadelerini kullandı. Gazze Şeridi'ndeki Patlamada 3'ü Çocuk 9 Filistinli Hayatını Kaybetti - Kemal Kılıçdaroğlu Hükümete Seslendi: '2 Gün Açalım, Çok Zordalar' - Günün Korona Tablosu Açıklandı: Vaka Sayısı Hızla Düşüyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER