İsrail lideri Herzog, Rum lider Anastasiadis'e Onur Nişanı t aktı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'i Batı Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı rezidansında resmi törenle karşıladı. Herzog, törende Rum lidere, ülkedeki en yüksek şeref madalyası olan "İsrail Cumhurbaşkanlığı Onur Ni.

İsrail lideri Herzog, Rum lider Anastasiadis'e Onur Nişanı t aktı

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis'i Batı Kudüs’teki Cumhurbaşkanlığı rezidansında resmi törenle karşıladı.

Herzog, törende Rum lidere, ülkedeki en yüksek şeref madalyası olan "İsrail Cumhurbaşkanlığı Onur Nişanı"nı takdim etti.


Yapılan açıklamada, Anastasiadis’e Onur Nişanı’nın, “İsrail’in müttefiki ve gerçek bir dostu olması, GKRY ve İsrail arasında pek çok alanda gelişen büyük dostluğa ve gelişen ortaklığa katkıları ve Akdeniz havzasında stratejik istikrar aktörleri olan İsrail, GKRY ve Yunanistan arasındaki üçlü ilişkinin kurulması ve geliştirilmesindeki kilit rolünden dolayı” verildiği kaydedildi.

Anastasiadis’i ülkesinden ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Herzog, “İsrail ve Kıbrıs, son on yıllar boyunca sürekli büyüyen bir ittifak oluşturmada başarılı oldu. Akdeniz ulusları iş birliğiyle birleştirmekten çok çatışmalarla bölünürken, İsrail ve Kıbrıs (GKRY) gerçek bir dostluk kurdular.” diyerek  ikili ilişkilerin “bu iş birliği ruhuyla genişlediğini” ifade etti.

“Kritik iklim değişikliği girişiminizden EastMed Gaz Forumu’na; İsrail'den Kıbrıs'a (GKRY) ve oradan da Avrupa'ya güneş enerjisi sağlayacak olan EuroAsia Interconnector'ın kısa süre önce açılışından; Paphos’ta Birleşik Arap Emirlikleri’nden ortaklarımızla birlikte başlattığımız dört yönlü diyaloğa kadar, bu iş birliği ruhu, ortak zorluklar karşısında yeni platformlar ve çerçevede yayılmıştır.”

GKRY lideri Anastasiadis ise, Onur Nişanı için Herzog’a şükranlarını ileterek, “Bu nişanı, şimdi gururla stratejik diyebileceğimiz, ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak için harcadığım yorulmak bilmez çabaların tanınması ve takdirinin göstergesi olarak alçakgönüllülükle kabul ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Iştiyye, İsrail'i çevre düşmanı olmakla suçladı

 

İsrail'de radikal sağ'ın büyümesi endişe yaratıyor

 

Filistin: İsrail, seçim kampanyalarını Filistinli kanıyla finanse ediyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER