İsrail ve Bahreyn'den serbest ticaret anlaşması

İsrail ve Bahreyn'in yıl sona ermeden serbest ticaret anlaşmasına imza atmayı planladığı belirtildi. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai, ülkesini ziyaret eden Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Zayid bin Raşid ez-Zeyyani ile Kudüs'te bir araya .

İsrail ve Bahreyn'den serbest ticaret anlaşması

İsrail ve Bahreyn'in yıl sona ermeden serbest ticaret anlaşmasına imza atmayı planladığı belirtildi.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, İsrail Ekonomi Bakanı Orna Barbivai, ülkesini ziyaret eden Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Zayid bin Raşid ez-Zeyyani ile Kudüs'te bir araya geldi.

Barbivai ve Zeyyani, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşması görüşmelerini hızlandırma kararı aldı ve yıl bitmeden müzakereleri sonuçlandırıp anlaşmaya varılması konusunda anlaştı.

Müzakerelerin tamamlanması için bir İsrail heyetinin yakında Manama'ya gideceği kaydedildi.

İsrail Ekonomi Bakanlığından 20 Eylül'de yapılan açıklamada, Barbivai'nin Bahreyn'e resmi bir ziyaret düzenlediği ve iki ülkenin serbest ticaret anlaşması için müzakerelere başladığı belirtilmişti.

İmzalanması planlanan anlaşmanın, "Bahreyn ve İsrail arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine büyük ölçüde yardımcı olacağı" vurgulanan açıklamada, 2020'de İsrail'in Bahreyn ile normalleşme anlaşması imzalanmasından bu yana iki ülke arasındaki ticaretin istikrarlı şekilde arttığı ve 2021'de yaklaşık 7,5 milyon dolara ulaştığı ifade edilmişti.

İsrail, 2020'de Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve ardından Sudan ile diplomatik ilişkileri normalleşme anlaşmaları imzalamıştı.

İsrailliler 3.5 yılda 5. kez sandığa gidiyor

 

Ukrayna'dan İsrail'e 'tarafsızlık' eleştirisi: İleride utanacaksınız

 

İsrail: Türkiye küresel bir aktör

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER