İstanbul Boğazı o tarihte balık avcılığı için kapatılacak!

Poyrazköyü Örnek Su Ürünleri Kooperatifi’nin talebi üzerine  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, 6 Kasım’da İstanbul Boğazı’nı, saat 00.01 ile 14.00 saatleri arasında ticari gemi geçiş trafiğine kapatarak balık avlama gemilerine açma kararı .

İstanbul Boğazı o tarihte balık avcılığı için kapatılacak!

Poyrazköyü Örnek Su Ürünleri Kooperatifi’nin talebi üzerine  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, 6 Kasım’da İstanbul Boğazı’nı, saat 00.01 ile 14.00 saatleri arasında ticari gemi geçiş trafiğine kapatarak balık avlama gemilerine açma kararı aldı.

Dağıtım yerlerine gönderilen yazıda, şu ifadelere yer verildi:

*İstanbul Boğazı’nda ekonomik değeri yüksek olan palamut, lüfer, çinekop, torik ve hamsi gibi balıkların Boğaz geçişlerinin Ekim-Kasım döneminde yoğun olarak yaşandığı ve balık avcılığının yasak olması nedeniyle su ürünleri avcılığı yapılamadığından bahisle balık geçişinin yaşandığı Ekim-Kasım döneminde belirli gün ve saatlerde Türk Boğazları’nda balık avcılığının serbest bırakılması talep edilmektedir.

Konuyla ilgili olarak, İstanbul Boğazı’ndaki deniz trafiğine çapariz verilmemesi amacıyla, Bölge Liman Başkanlığı tarafından belirlenecek seyir emniyeti ve deniz güvenliğinin tesisine yönelik tedbirlerin eksiksiz yerine getirilmesi ve denizcilere duyurusunun yapılması, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi’nin uyarı ve tavsiyelerine eksiksiz uyulması, bölgeyi kullanan yerel trafik kullanıcılarının konu hakkında bilgilendirilmeleri kaydıyla, İstanbul Boğazı’nın tek sefere mahsus olmak üzere 6 Kasım 2022 tarihinde 00.00 ila 14.00 saatleri arasında ticari gemi geçiş trafiğine kapatılacak balık avcılığı için balık avlama tekne/gemilerine açılması talebi uygun görülmüştür.

AMATÖR BALIKÇILARDAN TEPKİ GECİKMEDİ

Alınan bu karara amatör balıkçılar tepki gösterdi. Endişelerini Twitter’dan paylaşan balıkçılar, Boğaz’ın endüstriyel balıkçılara açılarak yapılacak olan gırgır balıkçılığıyla birçok balık türünün yok olacağını yazdı.

Boğaz'da gemi trafiği askıya alındı

 

Çanakkale Boğazı transit gemi geçişine kapatıldı

 

İstanbul Boğazı'ndan taşınan yük miktarı yüzde 40 arttı

 

İstanbul Boğazı'nda arızalanan yük gemisi Ahırkapı'ya demirletildi

 

Yasadışı balıkçılık milyarlarca dolar zarara yol açıyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER