İstanbul Tabip Odası: Virüs İstanbul'dan Tüm Ülkeye Yayılıyor

17 günlük "tam kapanma" kararı sonrası ortaya çıkan manzara hekimlerin tepkisini çekti. İstanbul Tabip Odası, "İstanbul otogarı ve şehirlerarası yollar tıklım tıklım dolu, 'sözde kapanma' kararınız ile virüs en çok vakaya sahip il olan İstanbul'dan tüm ülkeye yayılıyor" .

İstanbul Tabip Odası: Virüs İstanbul'dan Tüm Ülkeye Yayılıyor

17 günlük "tam kapanma" kararı sonrası ortaya çıkan manzara hekimlerin tepkisini çekti. İstanbul Tabip Odası, "İstanbul otogarı ve şehirlerarası yollar tıklım tıklım dolu, 'sözde kapanma' kararınız ile virüs en çok vakaya sahip il olan İstanbul'dan tüm ülkeye yayılıyor" açıklaması yaptı. s-6abe6081294256da660d3aa3ee3fc6532dc5c6
Tırmanışa geçen vakalara önlem alarak alınan 17 günlük "tam kapanma" kararından önce , vatandaşlar büyükşehirlerden sahil kentlerine ve köylere akın etti.

Otogar ve yollardaki yoğunluk dikkat çekti

17 Günlük 'Tam Kapanma' Başladı! Yasak Öncesi İstanbul'dan Büyük Kaçış... Son 3 günde, en az 1.2 milyon kişinin yurt genelinde seyahat ettiği bildiriliyor. Bu sayı daha önce günlük 150-200 bin aralığında seyrediyordu.

Hekimlerden hükümete "tam kapanma" eleştiri

İstanbul Tabip Odası, “İstanbul otogarı ve şehirler arası yollar tıklım tıklım dolu, ‘sözde kapanma’ kararınız ile virüs en çok vakaya sahip il olan İstanbul’dan tüm ülkeye yayılıyor” açıklamasında bulunarak tam kapanma kararını eleştirdi.

En çok vaka görülen il İstanbul

s-fa2f1308f7565b302484db6d9288debb100e1c
10-16 Nisan tarihlerini kapsayan illere göre koronavirüs haritasında İstanbul’da vaka sayıları her 100 bin kişide 858,75 olarak belirlenirken, İstanbul ülke genelinde vaka sayısında zirveye oturmuştu. Kabineden Tam Kapanma Kararı Çıktı, İstanbul'dan Göç Başladı - İYİ Parti'den Erdoğan'a 'Tam Kapanma' Mesajı: #MekanıKapatanHesabıÖder - Araştırma: Toplumun Yüzde 79'u Pandemi Kongrelerini Doğru Bulmuyor - Hindistan'da Kâbus Sürüyor: İki Kardeş, Annelerinin Cansız Bedenini Motosikletle 400 Kilometre Taşıdı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER