İstismarcı Şeyh ile İlgili Haberlere Getirilen Yayın Yasağı Sosyal Medyanın Gündeminde

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili tepkiler sürerken, sapık şeyhin tutuklanmasıyla ilgili Oda Tv'deki habere erişim engeli getirildiği ortaya çıktı.

İstismarcı Şeyh ile İlgili Haberlere Getirilen Yayın Yasağı Sosyal Medyanın Gündeminde

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın 12 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasıyla ilgili tepkiler sürerken, sapık şeyhin tutuklanmasıyla ilgili Oda Tv'deki habere erişim engeli getirildiği ortaya çıktı. Olayı gündeme taşıyan gazeteci Sami Menteş, istismar skandalı ile ilgili bundan sonra yazacakları haberlerin de yasaklandığını belirterek "Kimi korumaya çalışıyorsunuz?" dedi.

Gelişme üzerine çok sayıda Twitter kullanıcısı, "Uşşaki Tarikatı şeyhi Fatih Nurullah Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklandı" cümlesine yayın yasağı gelmiş." şeklinde paylaşımlar yaparak erişim engellemesine tepki gösteriyor. s-7907f2cef6d99e8b76536b75f7ed54feed4d4d
Türkiye'nin konuştuğu skandalı ortaya çıkaran Oda Tv'den gazeteci Sami Menteş, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu habere mahkeme tarafından erişim engeli getirildiğini ve kendileri hakkında soruşturma açıldığını söyledi.Menteş, cinsel istismar skandalı ile ilgili bundan sonra yazacakları haberlerin de yasaklandığını öne sürdü.

Menteş'in paylaşımı

Oda Tv’den yapılan açıklamaya göre, istismarın yaşandığı Akyazı’daki Cumhuriyet Savcılığı Oda Tv hakkında “gizliliği ihlal” suçlamasıyla soruşturma açtı ve “Türkiye’nin günlerce konuştuğu tarikatın lideri çocuk istismarından tutuklandı” haberine yayın yasağı getirildi. Açıklamada, Sulh Ceza Hakimliği’nin gönderdiği kararda linkin hatalı yazıldığı ancak zaten halen kapatılmış durumda olan portalın yayınını sürdürdüğü alana yasak gelmesini engellemek için haberin yayından kaldırıldığı ifade edildi.Açıklamada Akyazı Sulh Ceza Hakimliği’nin ayrıca olayla ilgili yapılacak bütün haberlere de yayın yasağı getirdiği belirtildi.

Ne olmuştu?

s-1eec5e6326f6c842efbb45f9a950861a62a5ac
Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah, 28 Ağustos günü Akyazı’da düzenlenen operasyonda küçük yaşta çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Haberin detayları

'İslam Devleti Kurulsun' Diyen Tarikat Şeyhi Fatih Nusrullah, 12 Yaşındaki Çocuğa İstismardan Tutuklandı -

Şeyhin, istismar ettiği çocuğun babasıyla olan konuşmaları da yine Oda Tv tarafından paylaşılmıştı.

Sapık Şeyh Fatih Nurullah'ın Ses Kaydı Ortaya Çıktı: 'Bekaretinde Sorun Yok' -

Twitter'da yasak paylaşımları: 'Aman tutuklandı bilgisini paylaşmayın'

s-2680f0c471840a0550f2405670dcdd3caefe94
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER