İtalya'daki selde 7 kişi hayatını kaybetti

İtfaiye ekipleri, Ancona’ya bağlı Ostra'da 4, Trecastelli, Barbara ve Bettolelle'de birer olmak üzere toplamda 7 kişinin cansız bedenini buldu.

İtalya'daki selde 7 kişi hayatını kaybetti


İtfaiye ekipleri, Ancona’ya bağlı Ostra'da 4, Trecastelli, Barbara ve Bettolelle'de birer olmak üzere toplamda 7 kişinin cansız bedenini buldu. Barbara kasabasında selde kaybolan biri çocuk, 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Sel nedeniyle Otra, Trecastelli ve Senigallia gibi yerleşim yerlerinde de cadde ve sokaklar yer yer su ve çamurla kaplandı. Bazı noktalarda zor durumda kalan yaşlılar, itfaiye ekiplerince şişme botlarla kurtarıldı.

Marche'deki sel sonrasında bu bölgeye, Lombardiya, Abruzzo ve Emilia-Romagna gibi komşu yakın bölgelerden arama-kurtarma çalışmaları için takviye itfaiye ekipleri sevk edildi.

3 saatte 420 milimetre yağış düştü

Sel felaketinin yaşandığı bölgeye 2 ila 3 saatte 420 milimetre yağış düştüğü söylendi.

Selin vurduğu bölgedeki Sassoferrato kasabasının belediye başkanı Maurizio Greci, karşı karşıya kaldıkları bu felakete dair özel uyarı almadıklarını, sadece rüzgar ve yağış olabileceğine ilişkin "sarı" (orta) düzeyde uyarı yapıldığını belirtti.

Misa Nehri aniden taştı

İtalyan Sivil Savunma Ajansının Bölge Sorumlusu Stefano Aguzzi ise ANSA ajansına, Marche'yi etkileyen olumsuz hava koşullarının bu seviyelerde beklenmediğini, özellikle Misa Nehri'nin taşmasının aniden geliştiğini açıkladı.

Aguzzi, "Bazı noktalarda müdahale edecek zaman olmadı. Tehlikeyi fark etmeden dışarı çıkmış insanlar olabilir" diye konuştu.

Sivil Savunma Ajansı Başkanı Fabrizio Curcio'nun da Marche bölgesine gittiği bildirildi.

ABD'nin istihbarat raporu İtalya'yı karıştırdı

 

İtalya'dan 13,5 milyar dolarlık yardım paketi

 

İtalya'da işletmeler yüksek faturaları vitrinlerine asarak protesto ediyor

 

İtalya, bankaların batık kredileri için AB ile görüşüyor

 

Enerji krizi İtalya'da 881 bin işletmeyi riske attı

 

İtalya, gaz tüketimini azaltacak

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER