İYİ Partili Bahadır Erdem'den Demirtaş Yorumu: 'AİHM Kararını Uygulamak Zorundasınız'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve hukukçu Bahadır Erdem, Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararının uygulanması gerektiğini söyledi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.

İYİ Partili Bahadır Erdem'den Demirtaş Yorumu: 'AİHM Kararını Uygulamak Zorundasınız'

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve hukukçu Bahadır Erdem, Selahattin Demirtaş hakkındaki AİHM kararının uygulanması gerektiğini söyledi.

s-9549a9069652483f2da37f3e98a33517249286
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, TV100 kanalında bir programa konuk oldu. Programda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin HDP'nin tutuklu bulunan Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesi yönündeki kararı da tartışıldı. Erdem, Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne imza attığını, bu yüzden AİHM'in kararının yerine getirilmesinin hukuki bir zorunluluk olduğunu söyledi.

"Demirtaş serbest bırakılmalı"

"Demirtaş serbest bırakılmalı""Demirtaş serbest bırakılmalı" "Demirtaş'ın Demirtaş olması ya da HDP'nin eski Genel Başkanı olması beni ilgilendirmiyor. Ben hukukçu olarak şunu söylüyorum; AİHM bir karar verdiyse, sözleşmede de bir hükmümüz varsa siz ona uyarsınız. Selahattin Demirtaş serbest bırakılmalı. Çünkü sözleşme bunu söylüyor."

Demirtaş'ın avukatları AİHM kararının uygulanması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Demirtaş'ın Avukatları AİHM Kararının Uygulanması İçin AYM'ye Başvurdu
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER