İzmir'de denize döktüğümüz Yunanistan'dan Türkiye'ye aşağılayıcı 'savaş' tehdidi

Ayasofya gerginliğinin tırmandığı komşu ülke Yunanistan'dan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama-sondaj faaliyetlerini genişletme hamlesine ilişkin aşağılayıcı bir yorumlama geldi.

İzmir'de denize döktüğümüz Yunanistan'dan Türkiye'ye aşağılayıcı 'savaş' tehdidi

Ayasofya gerginliğinin tırmandığı komşu ülke Yunanistan'dan Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki arama-sondaj faaliyetlerini genişletme hamlesine ilişkin aşağılayıcı bir yorumlama geldi. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Türkiye'ye aleyhinde askeri bir müdahale de dahil olmak üzere, her şeye hazırlanmış olduklarını ifade etti. öte taraftan saldırgan tutumunu devam ettiren Yunanistan, dün Meriç Nehri'ndeki polis botumuza taciz ateşi açmıştı.

YUNAN SAVUNMA BAKANINDAN KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ AÇIKLAMALAR

Sputnik Türkiye'nin aktardığına kadar, Yunan Star televizyonuna konuşan Panagiotopoulos onur kırıcı açıklamalarda bulunarak, "Türkiye son zamanlarda oldukça kavgacı davranıyor. Yunanistan'ın genel anlamda saldırganlık eğilimi bildiren bu nesil bir davranışla tek başaçıkma yönteminin, bir yana kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLANIYORUZ"

Yunanistan'ın askeri bir çatışmaya hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Panagiotopoulos, "Tamamiyle öyleyiz" ifadesini kullandı.

Panagiotopoulos, "Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Kuşkusuz bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yerine getirmek istemiyoruz, ama bağımsızlık haklarımızı maksimum derecede korumak için olası olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını karşılamak istiyoruz" dedi.

İzmir'de denize döktüğümüz Yunanistan'dan Türkiye'ye küstah 'savaş' tehdidi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER