Japonya'da Prenses Mako, halktan biri olan nişanlısı ile ay sonunda evlenerek kraliyet statüsünü kaybedecek

Japonya'da İmparator Naruhito'nun yeğeni Prenses Mako, yıllar sonra sonunda eski sınıf arkadaşı ve "halktan biri" olan sevgilisi ile evlenip kraliyet unvanlarından vazgeçmeye hazırlanıyor.

Japonya'da Prenses Mako, halktan biri olan nişanlısı ile ay sonunda evlenerek kraliyet statüsünü kaybedecek

Japonya'da İmparator Naruhito'nun yeğeni Prenses Mako, yıllar sonra sonunda eski sınıf arkadaşı ve "halktan biri" olan sevgilisi ile evlenip kraliyet unvanlarından vazgeçmeye hazırlanıyor. İmparatorluk sözcülüğü, Prenses Mako ile Kei Komuro'nun 26 Ekim'de evleneceğini açıkladı.

2018'DE EVLENECEĞİNİ DUYURMUŞ ANCAK DÜĞÜN ERTELENMİŞTİ

İmparator Naruhito'nun erkek kardeşi Veliaht Prens Fumihito'nun kızı olan Prenses Mako'nun 2018 yılında sevgilisiyle evleneceği açıklanmış fakat düğün ertelenmişti. Haberler de bunun sebebinin damadın ailesinin mali bazı güçlükler yaşaması olduğu kaydedilmişti.

Japonya'da Prenses Mako, halktan biri olan nişanlısı ile ay sonunda evlenerek kraliyet statüsünü kaybedecek

ABD'YE YERLEŞECEKLER

Çiftin evlendikten sonra damat Komuro'nun avukat olarak çalıştığı ABD'de yaşaması bekleniyor. İkilinin hikayesi Japonya medyasını yıllardır meşgul ediyor.

ÖĞRENCİYKEN TANIŞTILAR

Prenses ile sevgilisi 2012 yılında Tokyo'daki Uluslararası Hristiyan Üniversitesi'nde öğrenci oldukları sırada tanıştılar. 2017 yılında nişanlandılar ve bir sonraki yıl da evlenmeleri planlanmıştı. Fakat bir süre sonra Komuro'nun annesinin bazı mali sorunları hakkında haberler çıkmaya başladı. Haberler e göre eski nişanlısından bir borç almış ve geri ödememişti.

Saray, çiftin evlenmesinin bu sebeple ertelendiği iddialarını yalanladıysa da Veliaht Prens Fumihito, nikahtan önce mali sorunların halledilmesinin önemli olduğu yolunda sözler sarfetti. Prenses Mako'nun, normal olarak saraydan ayrılan aile mensuplarına yapılan 150 milyon yenlik (1,3 milyon dolar) bir defaya mahsus ödemeyi almayacağı söyleniyor.

JAPONYA'DA BİR İLK GERÇEKLEŞECEK

Prenses'in ayrıca kraliyet mensuplarının düğünlerinde uygulanan törenleri de istememesi bekleniyor. Bu beklentiler gerçekleşirse Prenses Mako, saraydan bu şekilde ayrılan ilk kadın imparatorluk mensubu olacak. Japon hukukuna göre imparatorluk ailesinin kadın mensupları "halktan biri" ile evlendiklerinde statülerinden feragat etmek zorundalar. Ancak ailenin erkek üyeleri için böyle bir şart koşulmuyor.

Japonya'da Prenses Mako, halktan biri olan nişanlısı ile ay sonunda evlenerek kraliyet statüsünü kaybedecekBBC/beğendim/alkışladım/beğenmedim/güldüm/üzüldüm/sinirlendim/şaşırdım
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER