Joe Biden'ın Sözlerine Bir Tepki de Cumhurbaşkanlığı'ndan: 'Türkiye'ye Emir Verme Günleri Geride Kaldı'

ABD'de demokratların başkan adayı Joe Biden'ın Erdoğan ve Türkiye ile ilgili sözlerine tepkiler sürüyor.

Joe Biden'ın Sözlerine Bir Tepki de Cumhurbaşkanlığı'ndan: 'Türkiye'ye Emir Verme Günleri Geride Kaldı'

ABD'de demokratların başkan adayı Joe Biden'ın Erdoğan ve Türkiye ile ilgili sözlerine tepkiler sürüyor. Biden, aylar önce verdiği bir söyleşide "Bence ona (Erdoğan'a) çok farklı bir yaklaşım uygulamalıyız. Muhalif liderleri desteklediğimizi açıkça göstermemiz lazım" diyerek Erdoğan'ın darbe ile değil seçimle gönderilmesi gerektiğini söylemişti. 

Hükümet ve muhalefetin sert tepki gösterdiği bu açıklamayla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir paylaşım yaparak tepki gösterdi. Kalın, "Joe Biden'ın Türkiye analizi saf bir cehalete dayanıyor" diyerek "Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı"  ifadelerini kullandı. s-486bf5c49d668cebc7f45fa6f24088efca4b66
Kalın Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, "Biden'ın Türkiye analizi katıksız cehalet, kibir ve iki yüzlülüğe dayanıyor. Türkiye'ye emir verme günleri geride kaldı ama hala bunu deneyebileceğinizi düşünüyorsanız, buyurun. Bedelini ödersiniz" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

s-16868ea2d31ded99abb79b730bf1adb69c1d0a
ABD'de 3 Kasım'da yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'nin başkan adayı olan Joe Biden,  Aralık ayında New York Times'ın hazırladığı bir söyleşide "Erdoğan'ı mağlup etmeleri için muhalifleri cesaretlendirebiliriz. Darbe ile değil, seçimle" ifadelerini kullanmıştı.Bu ifadeleri içeren videonun sosyal medyada paylaşılmasının ardından hükümet ve muhalefetten çok sayıda tepki gelmişti. Söyleşinin Ocak 2020'de yayımlanması ancak Türkiye'de dün gündem olması da tartışma yaratmıştı.

Detaylar için

Joe Biden'ın 'Erdoğan'ı Darbeyle Değil Seçimle Devireceğim' Sözleri Gündemde
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER