Kadın girişimci Sibel Durmaz: 'Koronavirüs e-ticaretin artmasına neden oldu'

2004 yılından bu yandan e-ticaret platformları üzerinden kendi adıyla markalaştırdığı Sibel Durmaz, kundura ürünlerini Türkiye ilk olarak elde etmek üzere dünyanın birçok ülkesine satıyor.

Kadın girişimci Sibel Durmaz: 'Koronavirüs e-ticaretin artmasına neden oldu'

2004 yılından bu yandan e-ticaret platformları üzerinden kendi adıyla markalaştırdığı Sibel Durmaz, kundura ürünlerini Türkiye ilk olarak elde etmek üzere dünyanın birçok ülkesine satıyor. İstanbul'da bir toptan iki de perakende mağazası bulunan Durmaz, birçok ülkeye kundura ihracatı gerçekleştirirken ürünlerin online olarak da satışını gerçekleştiriyor. Durmaz, koronavirüs salgınında satışlarının artmasını değerlendirdi.

E-ticaret sektöründe yüzde 15'lik bir artış olduğunu ifade eden Durmaz, şunları söyledi:
''Koronavirüs bütün sektörleri negatif etkilerken e-ticaret dünyasında neredeyse bir sıçrama etkisi yaptı. Koronavirüs salgını sebebiyle eve kapanan tüketiciler e-ticaretin artmasına niçin oldu. E-ticaret sektöründe toplamda yüzde 15 artma oldu. Maddi temastan uzak durma, sokağa çıkmanın tehlikesiz olmaması, karantina ve yasaklar gibi nedenlerle fiziki ticaret birçok sektörde durma noktasına gelirken online web siteler ve platformlar üzerinden satışlar arttı. Işyeri sahipleri, fiziki mağazanın yanı sıra e-ticaretin de nedenli önemli olduğunu anladı''.

''Online ayakkabı sektörü hayli büyüdü''
İnsanların internet ortamında ayakkabı alma alışkanlığı kazanmasının uzun sürdüğünü bildiren Durmaz, ''İnternetten en son alınacak mahsul nedir diye sorulduğunda bunun cevabı kundura olacaktır. Çünkü insanlar çoğunlukla ayakkabıyı denemeden olmak istemez. Lakin biz sektöre girdiğimiz 2004 yılında ayrıca kendi web sitemiz ayrıca de online satış platformları üzerinden ayakkabı satışına başladık. Bugün geldiğimiz noktada, ırk dokunmadan, denemeden sadece görerek internetten kundura alabiliyor. Sektör hayli büyüdü'' diye konuştu.

''Birçok ülkeye ayakkabı ihraç ediyor''
Online satışın yanı sıra çoğu ülkeye toptan ayakkabı ihracatı gerçekleştirdiklerini söyleyen Durmaz, ''Laleli'de yer alan toptan mağazamızdan Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Bulgaristan, Slovakya, Ukrayna, Almanya, Hollanda, Azerbaycan, Polonya, Belarus'a ayakkabı ihracatı gerçekleştiriyoruz. Kendi internet sitemiz üzerinden de perakende satmak yapıyoruz. Hem ürünlerimizi gelip deneyerek edinmek isteyen müşterilerimizi de Bakırköy'deki iki mağazamızda ağırlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER