'Kadın Sünneti'ni Savunan Vakfa Vergi Muafiyeti

Vergi muafiyeti tanınan dini vakıflara bir yenisi daha eklendi.

'Kadın Sünneti'ni Savunan Vakfa Vergi Muafiyeti

Vergi muafiyeti tanınan dini vakıflara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla İskenderpaşa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden olan Cevat Akşit’in kurduğu "Gümüşhaneli Araştırma Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı" (Gaye Vakfı) vergiden muaf tutuldu.

s-4de1cb6e3fdf2d74afbcbdff913261aa1b4eb7
BirGün'de yer alan habere göre, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıfların Listesi'ne 13 Ağustos’ta Gaye Vakfı da eklendi.

Vakfın kurucusu Akşit

s-6972e58b6863621dc81b7fa16be3188dcaca89
Gaye Vakfı’nın sitesinde yer alan bilgilere göre, vakıf 1994 yılında gerici Cevat Akşit önderliğinde kuruldu. Vakfın başkanlığını ise M. Cevat Akşit’in oğlu Mehmet Sıddık Akşit yapıyor.Vakfın Genel Müdürü Selim Kılıç ise vakfın vergiden muaf tutulmasına dair sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Gaye Vakfı vergi muafiyeti statüsü kazandı. Vakfımızın müracaatına binaen, Maliye Bakanlığı’nın ‘vergi muafiyeti statüsüne uygunluk’ yazısı üzerine Cumhurbaşkanı Kararı ile vakfımız, ‘vergi muafiyeti statüsü’ kazanmıştır. Bu süreçte katkısı olan herkese teşekkürlerimizi sunarız.”

'Kadın sünneti' açıklaması gündem olmuştu

'Kadın sünneti' açıklaması gündem olmuştu 'Kadın sünneti' açıklaması gündem olmuştu 6127aeff25abe6a06a6bb4c8.jpg
Akşit’in geçtiğimiz yıllarda “Kadınların üreme organlarından fazla kalan kısmın kesilmesi gerekir. Ki kadınlar kötü yola düşmesin....” ifadelerini kullanarak kadın sünnetini savunması sosyal medyada tartışmalara neden olmuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER