Kadınların Zihin Okumada Erkeklerden Daha İyi Olduğu İspatlandı

Bilim insanları yaptıkları çalışmayla kadınların erkeklere göre zihin okumada daha başarılı olduğunu ortaya koydu.

Kadınların Zihin Okumada Erkeklerden Daha İyi Olduğu İspatlandı

Bilim insanları yaptıkları çalışmayla kadınların erkeklere göre zihin okumada daha başarılı olduğunu ortaya koydu. Zihin okumada zorluk yaşayan kişileri tespit edip onlara destek sağlamak için yapılan çalışma, otizmli bireylerin sosyal anlamda yaşadığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi.

s-4d1245cc9e92f25c28e5ae672ffa0b5828d64b
Zihin okuma, konuşan bir kişinin söylemediği ancak aklından geçirdiği düşünceleri anlamaya yarayacak önemli bir beceri. Örneğin bu beceriye sahip kişiler, konuştuğu bireyin alay edip etmediğini veya yalan söyleyip söylemediğini daha kolay anlayabiliyor.Independent Türkçe'de yer alan habere göre, bilim insanları bu becerinin kişiden kişiye değiştiğini ve bazı kişilerin çok daha başarılı olduğunu belirtti. Zihin okumada yetersiz kalmanınsa, özellikle otizmli bireylerde, iletişim ve ilişki kurmada zorluklara yol açabileceğine dikkat çekti.

Çalışmadaki kadınlar, erkeklere göre daha iyi sonuçlara sahipti.

s-778597a15789647b14880dbaa8bfd3dc45c414
Zira erkeklerin ortalama puanı 12,1, kadınların ortalama puanını 12,6 oldu. Bilim insanları, kadınların erkeklerden zihin okumada daha iyi olduğunu söyledi.

Sonuçlar, otizmli bireylerin karşılaştığı zorluklara da işaret etti.

s-8839404515cda74b38574b5ac9cde2b2f4a272
Çalışma ekibinden, sosyal biliş alanında uzman Punith Shah, iletişim kurmanın genellikle başka kişilerin ne düşündüğünü anlamaya dayandığını söyledi. Zihin okumayla empatinin birbirine benzediğini belirten Shah şöyle konuştu:Bu psikolojik süreci anlamak için zihin okumayı empatiden ayırmamız gerekiyordu. Zihin okuma, diğer insanların ne düşündüğünü anlamak demek. Empatiyse tamamen başkalarının ne hissettiğini anlamakla ilgili. Fark ince görünse de son derece önemli.Shah, yaptıkları çalışmada iki beceriyi birbirinden ayırabildiklerini belirtti ve "Kadınların zihin okumada erkeklerden daha iyi olduğunu gördük" dedi. Koronavirüs Türkiye: 6 Bin 287 Yeni Vaka, 94 Ölüm... - İstanbul'da Yüz Yüze Eğitime 17 Şubat'a Kadar Ara - HDP Milletvekilleri Kaya ve Gergerlioğlu Hakkında 'Gara' Soruşturması
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER