Kanadalı Müslümanlardan 1 milyar dolarlık bağış kampanyası

ISNA Kanada CEO’su Fouzan Khan, hastane projesinin sahibi Trillium Sağlık Ortakları Vakfı ile vardıkları anlaşma gereği, 10 yıl içinde toplam 5 milyon Kanada doları bağışta bulunacaklarını, bunun karşılığında İslam Peygamberi Hz.

Kanadalı Müslümanlardan 1 milyar dolarlık bağış kampanyası


ISNA Kanada CEO’su Fouzan Khan, hastane projesinin sahibi Trillium Sağlık Ortakları Vakfı ile vardıkları anlaşma gereği, 10 yıl içinde toplam 5 milyon Kanada doları bağışta bulunacaklarını, bunun karşılığında İslam Peygamberi Hz. Muhammed’in isminin ve bir hadisinin, hastane ana binasının dış duvarına asılacağını bildirdi.

Her yıl ekim ayı İslam Medeniyeti Ayı olarak kutlanıyor

Kanada’da her yıl ekim ayının İslam Medeniyeti Ayı olarak kutlandığını söyleyen Khan, etkinlik için Hz. Muhammed’in doğduğu rebiülevvel ayını beklediklerini dile getirdi.

Khan, bağışın ilk kısmı olan 250 bin Kanada doları için geçen hafta çevrim içi kampanyayı başlattıklarını, yaklaşık 20 bin Kanada doları toplandığını bildirdi.

'Peygamberimizin ismi ülkenin en büyük projesinin ana binasına asılacak'

Hastanenin yapımına, ülkedeki başka toplulukların da bağışlarla katkıda bulunduğunu aktaran ISNA Kanada CEO’su, şunları kaydetti:

Bu çalışma ile Peygamberimizin ismi ve bir hadisi, ülkenin en büyük projesinin ana binasının dış duvarına asılacak. Bu, peygamberimize olan sevgimizi onurlandırmanın ve göstermenin eşsiz bir yolu. Bu fikir, Müslümanların daha fazla topluluk alanına dahil olmasını düşünen üyelerimizin kolektif düşünce sürecinde oluştu. Peygamberimizi, kendi camilerimizin ve projelerimizin dışında da anlatmalıyız. Sorumlu vatandaşlar olarak görülebileceğimiz sosyal alanlar, sadece merkezlerimiz ve toplumumuzla sınırlı değildi. Bu projenin amacı, böyle bir şey inşa etmekti.

1 milyar dolar bağış

Trillium Sağlık Ortakları Vakfı Başkanı Caroline Riseboro, tamamlandığında 100 milyar Kanada dolarına mal olması beklenen hastane için ülkedeki topluluklardan 1 milyar Kanada doları bağış beklediklerini bildirdi.

Riseboro, farklı milletlerden etnik gruplar başta olmak üzere, itfaiyeciler ve polisler gibi teşkilatlardan da toplanacak 1 milyar Kanada dolarına ilaveten, Kanada devletinin geri kalan tüm giderleri karşılayacağını kaydetti. Riseboro, Kanadalı Müslümanların hastane projesine verdikleri destek ve ISNA Kanada’nın çabaları için teşekkür etti.

Japonya ve Kanada istihbarat anlaşmasını müzakere edecek

Kanada'dan, İran Devrim Muhafızlarına 'sonsuza kadar kalıcı' yasak

Kanada'da 407 askeri personel, 'aşı' sebebiyle ihraç edildi

Kanada, Rusya'nın Ukrayna'da düzenlediği referandumları tanımıyor

Kanada Merkez Bankası Başkanı: Faizler artmalı

Kanada'yı Fiona Kasırgası vurdu: 5 can kaybı!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER