Kerem Kınık istifa etti

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti.

Kerem Kınık istifa etti

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası çadır satmasıyla gündeme gelen Kızılay’ın Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile Olağanüstü Genel Kurul'a gitme kararı almıştır. 2016 yılından bu güne Genel Başkanlığı yürütmekte olan Dr Kerem Kınık'ın talebi ile alınan karar çerçevesinde Olağanüstü Genel Kurul'a kadar tüzük gereği 1. Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir" denildi. Kınık yapılacak genel kurulda yer almayacak.

Kınık, istifasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu

Rabbim! Gireceğim yere dürüstlükle girmemi; çıkacağım yerden de dürüstlükle çıkmamı sağla! Bana tarafından yardım edici bir güç ver!

İsra 80

— Kerem Kınık (@drkerem) May 12, 2023

Kınık, Twitter hesabındaki "Kızılay Genel Başkanı" ibaresini de "Kızılay Gönüllüsü" olarak değiştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CİDDİ MANADA ÜZÜLDÜM

Erdoğan, "Bu konu beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma işine giremez. Süratle bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en küçük bir sıkıntısı olmaması gerekirdi" demişti.

Öte yandan İstanbul'da gençlerle buluşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir soru üzerinde "Bir kişinin, bir vatandaşımızın bile kan ihtiyacı için kan vermesini etkileyebilecek bir algıya sebep olabiliyorsak, biz orada durmamalıyız" diyerek Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a istifa çağrısı yapmıştı.

“İSTİFA EDERSEM KAOS OLUR” DEMİŞTİ

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda geçtiğimiz mart ayında savunma yapan Kınık, istifa edip etmeyeceği konusundaki sorulara “Kızılay Başkanı istifa ettiğinde tüzük gereği genel kurula gidilmesi gerekir. Kızılay'ın idari işleri durur ve kaotik bir durum oluşur” yanıtını vermişti. AHBAP derneğine yapılan çadır satışına ilişkin haberinin olmadığını iddia eden Kınık, şunları söylemişti:

“Vatandaşın bağışı ile satılan bir çadır yok. Vatandaşa yönelik bir ticari satış olmamıştır olamaz. Çadır satışından benim de AHBAP Derneği Başkanı'nın da haberi yoktu. Bana sorsalardı AHBAP'a göndermeyin derdim. Haberimiz olsaydı vermezdik çünkü dünyanın pek çok yerinde çadır bakıyorduk, kendi lojistiğimizle o çadırları bölgeye götürürdük.”

“GOYGOYCULARIN LAFIYA HAREKET ETMEM”

Kerem Kınık ile Kızılay hakkındaki tartışmalara sonrasında gazetecilerin istifa edip etmeyeceğine yönelik sorularına, “Seçilmiş bir isim olarak görev yapıyorum. Ortaya böyle bir başarı konulmuşken goygoycuların lafı ile hareket etmem.” demişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Kızılay' çıkışı

 

Bakan Koca’dan Kızılay Başkanı Kınık’a istifa göndermesi

 

Kızılay Başkanı'ndan 'Ahbap'a parayı iade edin' yorumuna yanıt: Bakarız

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER