Kılıçdaroğlu Grup Toplasında Diploması Sahte Çıkan Hamza Yerlikaya'ya 'Bir Numaralı Sahtekar' Dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu Grup Toplasında Diploması Sahte Çıkan Hamza Yerlikaya'ya 'Bir Numaralı Sahtekar' Dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2021 bütçesini eleştiren Kılıçdaroğlu, diploması sahte çıkan Hamza Yerlikaya hakkında da ağır eleştirilerde bulundu.

s-ed9dba445bdce9a40b47943d6b8c7696faf82a
Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2021 yılı bütçesinin 83 milyon vatandaşa getirdiği hiçbir artı olmadığını ileri sürdü.2021 yılı bütçesiyle işçiye, emekliye, esnafa, manava, bakkala, sanayiciye, sokak esnafına, memura hiçbir şey verilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Bu bütçe tamamen tefecilere hizmet eden bir bütçedir. Kaynağın önemli bir kısmı faizlere ödeniyor. Dolayısıyla bu bütçeye 'evet' dememiz felsefemize de aykırıdır." değerlendirmesinde bulundu.

'Asgari ücret 3 bin 100 TL olmalı'

s-7efcd8582e152b1c89164e99b772302ca507c8
Asgari ücret görüşmeleri sürerken, vergisiz olarak 3 bin 100 lirada kanaat kılınması gerektiği düşüncesini bir kez daha dile getiren CHP lideri, "Asgari ücret ortalama ücrete dönmüş. Asgari ücretten hangi vergiyi alacaksın! Zaten vatandaş geçinemiyor. Sen uyuşturucu ticareti yapan adamdan vergi alacaksın. Kara parayla devleti dolandıranlardan alacaksın vergiyi. Tasarruf yapacaksın önce. Bunlar yapılmıyor. Sıra asgari ücrete gelince para yok! Bu bir siyasi tercihtir! 3 bin 100 lira olmalı asgari ücret. Bunun altında bir asgari ücreti gerçekçi bulmuyoruz" diye konuştu.

Çıplak arama iddiaları

s-787b9300c9c2832f1d31bcb49d31db82e1e123
Cezaevlerinde çıplak arama tartışmalarına da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Sayın Özlem Zengin, AK Parti Grup Başkanvekili ‘Türkiye’de çıplak arama olduğuna inanmıyoruz’ dediler. Oysa var, üstelik yıllardır var. Devleti nasıl yönettiklerinin farkında değiller. Bu yönetmeliğin kaldırılması için elli sefer çaba sarf ettik. Şimdi siz bu hareketinizle üniversitedeki kız çocuklarını kazanacağınızı mı düşünüyorsunuz. Eğer çıplak aramayı kaldırırlarsa biz her türlü destek vermeye hazırız. CHP kanun teklifi verdi reddedildi, olabilir. Siz hazırlayın, biz destek vereceğiz" diye konuştu.

CHP lideri, Yargıtay'da yapılan Anayasa Mahkemesi Üyeliği seçimlerine de değinirken şöyle konuştu:

s-3e93e998e8abf62d51765e1c3da083b9fc5112
"İrfan Fidan vakasına gelmek istiyorum. Yargıtay üyesi. Yargıtay kanunun 25. Maddesi diyor ki, kendilerine önerecek dosyaları gerektiği zamanda inceleyecek ve kararları yazacaklar. Üyesi bulundukları kurumlarda görüşmelere katılmak, dairenin işleyişini sağlama konusunda başkana yardım etmek. Bu üç maddenin dahi tamamını yerine getirmiş, atandım daha ayakkabısının tozunu silemedim. 107 üyenin oyunu aldı. Arkasında kirli ilişkiler var ama 107 üyenin oyunu alıyorlar. Saray’dan alınan talimatlarla. Değerli arkadaşlar şu soruyu sormak lazım, daha dün geldi. Anayasa Mahkemesi üyeliğine liyakatin yetiyor mu? Tam bir utanç tablosu. Değerli arkadaşlar, Yargıtay’ın birisi çıkıp da ya burada bir haksızlık var diyemiyor. Adaleti savunan bize düştü. İnsan haklarını, hukuku savunan bir parti olarak bize düştü. Nasıl oluyor da geliyor daha koltuğu ısınmadan Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösteriliyor. Böyle bir tablo nasıl oluyor. Normalde 2 Aralık’ta yapılması gereken seçimleri korona nedeniyle ertelediler. Şu anda korona yok mu? Adaleti dağıtması gereken kurumun adaletsizliği dağıtması gibi bir şey olabilir mi? 100 yıllık tarihi olan bir mahkeme. Anayasa Mahkemesi’ne bir kişinin talimatı ile yön vermek için eğilip bir mahkeme tablosunu dünyaya sergileyemezsiniz. Yargıtay bir de kendi internet sitesinde misyonunu belirlemiş."

Hamza Yerlikaya tepkisi: Bir numaralı sahtekâr

s-b59ea7c9509423b5c50d8a029d2cef79fd3a51
Diplomasının sahte olduğu oraya çıkan Hamza Yerlikaya'ya tepki gösteren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:
"Sahte diplomalara bankalara yönetim kurulu olarak atananları gördük. AK partinin resmi internet sitesinde lise mezunu olarak görünüyor. Bu sahtekâr aynı zamanda cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevini yapıyor. Ya cumhurbaşkanlığı makamına bir sahtekâra görev verilir mi! Şu ahlaki zemindeki kaymaya bakın. Sahte diploma almadığını itiraf ediyor. Bir numaralı sahtekâr. Sahte diplomayla iş mi yapılır ya! Bankayı soyarsa hiç kimse şaşırmasın. Bence biz Yerlikaya'ya haksızlık yapıyoruz. Yerlikaya'yı mutlaka Hazine ve Maliye Bakanı yapmalıyız. Olmuyorsa Merkez Bankası'na başkan olarak tayin etmeliyiz."

Hamza Yerlikaya'nın diplomasının sahte olduğu ortaya çıkmıştı

Mahkeme Kararı: Hamza Yerlikaya'nın Lise Diploması Sahte -

Yerlikaya, mahkeme tarafından tespit edilen sahte diploma hakkında 'ispat edin siyaseti bırakırım' dedi

Sahte Diploma Skandalının Ardından Konuşan Hamza Yerlikaya: 'İspat Edin Siyaseti Bırakırım' - Vahşet Görüntülerini Paylaştı! Tavuğun Boğazını Keserek Ateşe Attı 'Cinler Alemine Adıyorum' Dedi... - Gübretaş'a Ait Maden Sahasında 3,5 Milyon Onsluk Altın Varlığı Tespit Edildi - Doktorların Psikolojisi Ne Olacak? 'Entübe Edilecek Hastalar Son İsteklerini Söylüyorlar'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER