Kılıçdaroğlu: 'Millet İttifakı'nı Bozmak İçin Görevlendirilen İstihbaratçıların İsimlerini Biliyoruz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde "Millet İttifakı'nı parçalamak için istihbarat elemanları devrede" şeklindeki açıklamasını bir adım daha öteye taşıdı.

Kılıçdaroğlu: 'Millet İttifakı'nı Bozmak İçin Görevlendirilen İstihbaratçıların İsimlerini Biliyoruz'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde "Millet İttifakı'nı parçalamak için istihbarat elemanları devrede" şeklindeki açıklamasını bir adım daha öteye taşıdı. Kılıçdaoğlu, "Görevlendirilen isimleri biliyoruz" dedi. 

s-fe2121c02216ab28fc7582915008f9424b3d32
Geçtiğimiz günlerde Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nı parçalamak için istihbaratçıların devreye sokulduğunu kaydetmişti:"Millet İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin ittifakını bozmaya yönelik bir Saray hareketi bu. Çünkü Saray ittifakın bir şekilde bozulmasını istiyor. Araya pek çok kişiyi koyuyorlar. Kişi derken, derin devletin, daha doğrusu; ne denir bilmiyorum ki, istihbarat elemanları dahil olmak üzere pek çok kişi devreye konulup, 'Millet İttifakı'nı nasıl bozarız' arayışı içindeler. Ben bu ittifakın bozulacağını sanmıyorum."

"Erdoğan ittifakı parçalamak için bazı kurumları harekete geçirdi"

s-698b077b76775dfcacaca204897c929e9fdebe
Karar yazarları Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un sorularını yanıtlayan CHP lideri, bu kez istihbaratçılarla ilgili iddiasını daha da öteye taşıyarak "Görev verilen isimleri biliyoruz" dedi. İşte o röportajın ilgili kısmı:Elif Çakır: Millet ittifakı önümüzdeki dört yıl yani Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar devam edecek mi? Bir risk var gibi gözüküyor.Kılıçdaroğlu: Erdoğan kendi koltuğunu korumak için belli arayışlar içinde biz farkındayız. Millet İttifakı’nı bir şekilde parçalamak kendi geleceğini koltuğunu güvence altına almak çerçevesinde hareket ediyor. O çerçevede bazı kurumları harekete geçirmiş durumda biz bunu biliyoruz.

"İstihbarattan bazı kişiler ittifakı bozma arayışı içinde"

s-9dd79e2d66a11c15300822486ac5c6f9a112d6
Ahmet Taşgetiren: İstihbarat mı?Kemal Kılıçdaroğlu: Evet yani o kurumdan belli kişiler bu ittifakı nasıl bozabiliriz bunun arayışı içindeler. Görevlendirilen isimler var. Biz o isimleri de biliyoruz. Ama toplum tüm gerçekleri görüyor. Millet İttifakı’nın ana omurgasını CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan 4 parti oluşturuyor. Ortak payda demokrasi liyakat ve adalet. Ama 4 partinin kendine göre dünya görüşü olabilir. Ama ortak olduğumuzu noktalar temel ilkeler var.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER