Kılıçdaroğlu'nun Avukatı: 'Tazminat Kararınını Veren Hakim, 15 Temmuz'un Ardından Yunanistan'a Kaçarken Yakalandı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Man Adası davasında Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan ve ailesine tazminat ödemeye mahkum eden hakimin, 15 Temmuz darbe girişimimin ardından Yunanistan'a kaçarken yakalandığını ve tutuklandığını söyledi.  CHP Genel Ba

Kılıçdaroğlu'nun Avukatı: 'Tazminat Kararınını Veren Hakim, 15 Temmuz'un Ardından Yunanistan'a Kaçarken Yakalandı'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, Man Adası davasında Kılıçdaroğlu'nu Erdoğan ve ailesine tazminat ödemeye mahkum eden hakimin, 15 Temmuz darbe girişimimin ardından Yunanistan'a kaçarken yakalandığını ve tutuklandığını söyledi. 

s-85fd7e6b1ec0d3bfbec0e14d72fe753405868a
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında,Man Adası davasında mahkeme hakiminin 15 Temmuz sonrası Yunanistan'a kaçmaya çalıştığını açıkladı. Çelik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Gelin bu hakimden adalet bekleyin"

"Gelin bu hakimden adalet bekleyin""Gelin bu hakimden adalet bekleyin"
"Şu an Türkiye'de Erdoğan'ın istemediği bir kararı verebilecek bir mahkeme yok. Öyle bir hakimle karşılaştık ki bunun bilinmesi gerekiyor. Tarih 15 Temmuz. 1 gün sonra mahkeme hakimi açığa alınan bir hakim. FETÖ'cü olduğu iddiasıyla. Açığa alındıktan 1-2 gün sonra 6-7 FETÖ'cü hakimle birlikte Yunanistan'a kaçmaya çalışan ve tutuklanan bir hakimden bahsediyorum. Bu davalar açıldıktan sonra sürülerek bu mahkemenin hakimi olarak atanmış durumda. Şimdi siz gelin de bu mahkeme hakiminden adalet bekleyin, objektiflik, tarafsızlık bekleyin. Böyle bir ihtimal yoktu, bunu yaşadık ve gördük."

"Hakimler hakkında suç duyurusunda bulunduk"

s-d59230be0c2a2fc0b15f0f3c170b71f6c0ae38
Şirket kurulumunun ve para transferlerinin gerçek olduğunu ispatladıklarını anlatan Çelik, şöyle devam etti:
"Baştan itibaren Erdoğan gibi düşünmeye koşullanmış mahkeme hakimleri tarafından şununla karşı karşıya kaldık: Dendi ki: 'Siz ne yaparsanız yapın, hangi delillere dayanırsanız dayanın biz Erdoğan gibi düşüneceğiz, sizin delillerinizi dikkate almayacağız' dedi mahkeme hakimleri. Açıkça suç işlediler. Görevi kötüye kullandılar, resmi evrakta sahtecilik suçunu işledir. Bu hakimlerin tamamı hakkında suç duyurusunda bulunduk, işlem yapılmasını istedik, reddi hakim talebinde bulunduk. Ama bu süreçler sonunda 5 mahkemenin hakimi de aynı şekilde karar verdiler. Türk yargı tarihinde olmayan şekilde çok fahiş tazminat kararlarına hükmettiler."

"Üst mahkemeden dönecek"

s-31d4635122328e2d54f262995aeda9e8aec135
Tazminat kararlarının istinaf mahkemesinden, olmazsa Yargıtay'dan döneceğini ifade eden Çelik, "Çünkü Genel Başkanımız asla ve asla gerçek dışı bir beyanda bulunmamıştır. Sonuç itibarıyla haksız kararlarla karşı karşıya kaldık, ancak bizler bu davaları kazanacağız" dedi.

Ne olmuştu?

Yeniden Görülen 'Man Adası' Davasında Kılıçdaroğlu'na 197 Bin TL Tazminat Cezası - İstinaf mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görülen Man Adası davasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve yakınlarına 197 bin TL tazminat ödemesine karar verilmişti.

Man Adası davasında ikinci tazminat: 359 bin TL

Man Adası Davasında Bir Karar Daha: Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Yakınlarına 359 Bin Lira Tazminat Ödeyecek - İstinaf mahkemesinin ilk derece mahkemesinin verdiği kararı usulden bozmasının ardından yeniden görülen bir diğer Man Adası davasında da Kılıçdaroğlu tazminat ödemeye mahkum edilmişti. Mahkeme Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan ve yakınlarına 359 bin TL tazminat ödemesine hükmetmişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER