'Kim Jong-un Bir Bakanını İdam Ettirdi' İddiası: Yeterince Görüntülü Arama Yapmamış!

En yakınlarını bile acımadan harcamasıyla tanınan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu kez de kendi bakanını idam ettirdiği ileri sürüldü.

'Kim Jong-un Bir Bakanını İdam Ettirdi' İddiası: Yeterince Görüntülü Arama Yapmamış!

En yakınlarını bile acımadan harcamasıyla tanınan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu kez de kendi bakanını idam ettirdiği ileri sürüldü. Bakanın idam gerekçesinin ise 'yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği' olduğu belirtildi. s-df0861d183456773eb80660e07327fffa45f3b
Mirror ve New York Post'ta yer alan haberlere göre Kim Jong-un Eğitim Bakanı'nı 'yeterli görüntülü arama gerçekleştirmediği' için idam etti. Kuzey Kore rejiminin ilkelerini uygulamada da başarısız bulunan Eğitim Bakanı görüntülü arama suçu dışında ayrıca bakanlığın iş yükünden de şikayetçi olmuştu.Güney Kore kaynaklı Daily NK konuyla ilgili haberini Kuzey Kore rejimindeki Organizasyon ve Rehberlik Departmanı'ndan (ODG) sızan bir belgeye dayandırdı. ODG'nin soruşturmasında eğitim komisyonunun başarısızlığı araştırıldı, bazı eğitimcilerin hükümetin politikalarını eleştirdiği belirlendi.Eğitim Bakanı'nın adı haberlerde sadece 'Park' olarak belirtildi ve 50'li yaşlarında olduğu ifade edildi.

Generalini pirana dolu akvaryuma attığı iddia ediliyordu

s-e7251df49c5eda63975ee17ba5f0ba2b4bd529
Kim Jong-un’un kendisine darbe girişiminde bulunmakla suçladığı bir generali piranalarla dolu bir akvaryuma atarak infaz ettiği, 2019 yılında dünya gündemine bomba gibi düşmüştü.İngiliz medyası o tarihte, adı açıklanmayan generalin Kuzey Kore liderinin rezidansındaki, içinde Brezilya’dan getirtilen yüzlerce pirananın bulunduğu akvaryuma atılır atılmaz öldüğünü yazmıştı.

Eniştesini de idam ettirmişti

s-1a75376e9e99bfae40d01742dda5167c780e65
37 yaşındaki Kim Jong-un, vatana ihanetle suçladığı eniştesi Çang Sung-Taek ve beş diğer görevliyi ise 2013 yılının sonunda idam etmiş, haber dünyaya ülkenin resmi ajansı KCNA tarafından duyurulmuştu. 23 Maddede Asacak Birşey Kalmazsa Surat Asan Lider: Kim Jong-Un - Sular Durulmuyor! Kim Jong-Un'un Eşinin Fotoğraflarının Güney Kore Tarafından Sızdırıldığı İddia Edildi - Öldüğü İddia Edilen Kim Jong-un'un Fotoğrafları Ortaya Çıktı - Gözyaşları Sel Oldu: Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un Halka Seslenişte 'Yeterli Olamadım' Diyerek Ağladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER