Koronavirüs 3 ülkede mutasyona uğradı! 10 kat daha bulaşıcı ve 4 kat daha ölümcül

ABD'de Scripps Araştırma Enstitüsü göre yapılan araştırmada, yeni müşteri corona virüsün mutasyona uğrayan bir türü nedeniyle ABD'nin New York kenti, İtalya ve İngiltere'de 10 kat daha bulaşıcı olduğu açıklandı. 10 KAT DAHA BULAŞICIKoronavirüsün D614G adı verilen mutant v.

Koronavirüs 3 ülkede mutasyona uğradı! 10 kat daha bulaşıcı ve 4 kat daha ölümcül

ABD'de Scripps Araştırma Enstitüsü göre yapılan araştırmada, yeni müşteri corona virüsün mutasyona uğrayan bir türü nedeniyle ABD'nin New York kenti, İtalya ve İngiltere'de 10 kat daha bulaşıcı olduğu açıklandı.

10 KAT DAHA BULAŞICI

Koronavirüsün D614G adı verilen mutant versiyonu, yalnızca daha bulaşıcı olmakla kalmıyor, bununla birlikte orjinal virüsten 4 kat daha artı taç yapısına sahip. Bu onun insan hücrelerine daha fazla ve daimi şekilde tutunmasına neden olarak ölüm riskini de dörde katlıyor.

Bilim insanları bir süredir niçin bazı bölgelerde diğerlerine tarafından daha fazla koronavirüs ölümünün yaşandığını anlamaya çalışıyor. Yapılan çalışmada dünyanın en yüksel vefat oranına sahip İtalya, İngiltere ve New York şehrinde D614G mutasyonun yüksek miktarlarda dolaştığı bulundu.

DÜŞÜK MİKTARLARDA KOLAYCA YAYILIYOR

İngiltere'de bulunan Reading Üniversitesi'nden virolog Profesör Ian Jones, araştırmayı değerlendirerek, "Evet mutant virüs daha bulaşıcı. Egzersiz epeyce iyi. Bu durum virüsün düşük miktarlarda olsa deha zahmetsizce yayılabileceği anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

30'U AŞKIN DÖNÜŞÜM GERÇEKLEŞTİ

Araştırmacılar, dünyanın her yerinde Kovid-19 popülasyonların genetik yapılarına düzen sağlamak için değişik mutasyonlara uğradığını ve şu asıl dek 30'u aşkın türün tespit edildiğini açıkladı. Ancak D614G'nin açık ara farkla en zararlısı olduğu açıklandı.

Çalışmanın başyazarı Dr. Hyeryum Chloe, "Laf konusu mutasyon diğerlerine göre çok daha bulaşıcı ve ölümcül. Koronavirüs insanların akciğerlerinde yer alan ACE2 reseptörlerine Sahip olduğu taç yapılar aracılığıyla tutunuyor. D614G ise fazla sayıda taç yapıya sahip ve bu durum insan organlarına daha pozitif hasar anlamına geliyor" dedi.

Koronavirüs 3 ülkede mutasyona uğradı! 10 kat daha bulaşıcı ve 4 kat daha ölümcül
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER