Kozmetik Şirketine Siber Saldırı: 1 Milyondan Fazla Kişinin Verileri Çalındı!

Türkiye'de faaliyet gösteren bir kozmetik şirketine saldıran hackerlar 1.3 milyon kişinin kişisel bilgilerini ele geçirdi. MNG Kargo'nun siber saldırıya uğradığını açıklamasının ardından aynı gün içerinde bir siber saldırı haberi de Sinoz Kozmetik'ten geldi. Firma tarafında.

Kozmetik Şirketine Siber Saldırı: 1 Milyondan Fazla Kişinin Verileri Çalındı!

Türkiye'de faaliyet gösteren bir kozmetik şirketine saldıran hackerlar 1.3 milyon kişinin kişisel bilgilerini ele geçirdi.

s-5e79ddbf1b618da497add4966cb42146d616fc
MNG Kargo'nun siber saldırıya uğradığını açıklamasının ardından aynı gün içerinde bir siber saldırı haberi de Sinoz Kozmetik'ten geldi. Firma tarafından Kişisel Verileri Koruma Grubu'na siber saldırıya ilişkin bir açıklama yapıldı. Açıklamada bazı müşterilerine ait şifrelerin ve kişisel bilgilerin ele geçirildiği duyuruldu. Ayrıca, veri tabanı güncellemesi sırasında dışarıya açık durumda olan porttan sızıntı ile veri tabanındaki müşteri bilgilerinin ele geçirildiği bildirildi.

Sinoz Kozmetik'ten Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) yapılan açıklama

s-fcb6cdddcc8097b71f37542e891bc3f8006979

Bu sabah saatlerinde MNG Kargo da bazı müşterilerine ait şifrelerin ve kişisel bilgilerin ele geçirildiğini duyurmuştu.

MNG Kargo'ya Siber Saldırı: 'Alıcı Bilgileri Ele Geçirildi' MNG Kargo'dan yapılan açıklamada, veri ihlalinin müşteri hesaplarına yetkisiz erişim gerçekleştiren kişi veya kişilerce 'sızma' şeklinde gerçekleştirildiği bildirilmişti.Kurumsal bir müşterinin 15 Ağustos'ta sözlü bildirimi üzerine yapılan incelemeler sonucu 23 Ağustos'ta ihlalin tespit edildiği bildirilen açıklamada ihlalden kargo alıcılarına ait "ad-soyad, adres, telefon numarası" bilgilerinin etkilendiği kaydedildi.MNG Kargo'ya yapılan siber saldırıdan etkilenen kişi sayısı ise belirlenemedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER