Lapid: Avrupa'nın gaz sorununda çözümün bir parçasıyız

İsrail Başbakanı Yair Lapid, İsrail'in Avrupa'nın geçen yıl Rusya'dan aldığı gazın yaklaşık % 10'unu sağlayabileceğini açıkladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesinin ardından Lapid, "Avrupa'da Rus doğalgazını değiştirme çabasının bir parçası olacağız." d.

Lapid: Avrupa'nın gaz sorununda çözümün bir parçasıyız

İsrail Başbakanı Yair Lapid, İsrail'in Avrupa'nın geçen yıl Rusya'dan aldığı gazın yaklaşık % 10'unu sağlayabileceğini açıkladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesinin ardından Lapid, "Avrupa'da Rus doğalgazını değiştirme çabasının bir parçası olacağız." dedi.

Alman lider, Almanya'nın Rus teslimatlarından vazgeçmeye çalışırken yeni ortaklardan teslimatlara izin vermek için gaz ithalat altyapısı üzerinde çalıştığını bildirdi.

Rus gazından bağımsız

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın 2024 yazına kadar “ufak bir bölüm hariç tamamen Rus gazından bağımsız” olabileceğini söylemişti.

Habeck, LNG'yi buharlaştırabilen gemileri kiralamak için sözleşmeler imzalamayı planladığını duyurmuştu.

Almanya'nın, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Rus kömür ithalatına olan bağımlılığını yüzde 50'den yüzde 25'e indirdiğinin altını çizen Habeck, Rus petrolü ithalatına olan bağımlılığı yüzde 35'ten yüzde 25'e ve Rus gazına olan bağımlılığını yüzde 55'ten yüzde 40'a indirdiğini söylemişti.

Habeck ayrıca, Almanya'nın Rusya'nın desteğini kesme olasılığına kendisini hazırladığını söyledi ve "kendimize şantaj yapılmasına izin vermemeliyiz" demişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER