Lübnan’da koleradan ölenlerin sayısı 5’e çıktı

  Kolera sebebiyle dünden beri 2 hastanın vefat ettiğini ve toplam can kaybının 5’e çıktığını söyleyen Sağlık Bakanı Firas Abyad, ölü sayısının hızla yükselmesinin, hastaların doktora başvurmamasından, geç hastaneye gelmesinden veya kendi imkanlarıyla evde tedavi uygula.

Lübnan’da koleradan ölenlerin sayısı 5’e çıktı

 

Kolera sebebiyle dünden beri 2 hastanın vefat ettiğini ve toplam can kaybının 5’e çıktığını söyleyen Sağlık Bakanı Firas Abyad, ölü sayısının hızla yükselmesinin, hastaların doktora başvurmamasından, geç hastaneye gelmesinden veya kendi imkanlarıyla evde tedavi uygulamaya çalışmalarından kaynaklandığını açıkladı.

Hasta sayısındaki ciddi artışa değinen Bakan, yalnızca dün 80 vakanın saptandığını ve toplam hasta sayısının 169’a yükseldiğini ifade etti.

Suriyeli sığınmacılara ait kamplarda hızla yayılıyor

Vakaların genellikle Suriyeli sığınmacılara ait kamplarda hızlı bir şekilde yayıldığını kaydeden Abyad, Lübnanlılar arasında da görülmeye başlandığını bildirdi.

Bakan Abyad, koleranın Lübnan’da yayılması ve ölümlere yol açmasına, içme suyunun temin edildiği kaynaklardaki kirliliğin neden olduğunu aktardı.

Sorunlu nehirler ve su kaynakları tespit edildi

Kirli nehir sularının tarımda kullanması nedeniyle de bazı tarım ürünlerinin de hastalığa sebebiyet verdiğini belirten Abyad, sorunlu nehirlerin ve su kaynaklarının belirlendiğini söyledi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA, 6 Ekim'de, ülkede 1993'ten beri ilk kez kolera vakasına rastlandığını ifade etmişti. Sağlık Bakanlığı da 13 Ekim’de, hastalıktan 1 kişinin öldüğünü, vakaların da 26’ya yükseldiğini açıklamıştı.

Nijerya'da kolera salgını: Yüzde 47 arttı!

 

Lübnan'da korkutan haber: İkinci kolera vakası tespit edildi

 

Lübnan'da 1993'ten bu yana ilk kolera vakası görüldü

 

Suriye'de 10 binin üzerinde kolera vakası görüldü

 

Haiti'de 3 yıl sonra kolera kaynaklı ilk ölümler yaşandı

 

Nijerya'da kolera salgını bilançosu ağırlaşıyor: 149 kişi öldü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER