Maaşına Bankanın El Koyduğu 70 Yaşındaki Emekli, Böbreğini Satılığa Çıkardı

Eşini tedavi ettirmek için kredi çekip borçlanan emekli tesisat ustası, 'Kul hakkıyla ölmek istemiyorum' diyerek borcunu ödemek için böbreğini satıyor. Artı Gerçek'ten İsa Uğur Erdoğan imzalı habere göre 70 yaşındaki emekli bir vatandaş, borçları nedeniyle İstanbul Gümü.

Maaşına Bankanın El Koyduğu 70 Yaşındaki Emekli, Böbreğini Satılığa Çıkardı

Eşini tedavi ettirmek için kredi çekip borçlanan emekli tesisat ustası, 'Kul hakkıyla ölmek istemiyorum' diyerek borcunu ödemek için böbreğini satıyor.

s-0d56f6123e55442609943d46802be03dcf009e
Artı Gerçek'ten İsa Uğur Erdoğan imzalı habere göre 70 yaşındaki emekli bir vatandaş, borçları nedeniyle İstanbul Gümüşsuyu, Elmadağ ve Harbiye civarındaki duraklara astığı ilanlarla böbreğini satılığa çıkardı.İsa Uğur Erdoğan'ın haberi şöyle:"Bir durakta gördüğümüz ilan üzerine verilen numarayı aradık. Telefon numarasının sahibi yurttaşla Şişli’de lüks rezidansların çeperinde kalan müstakil evlerin bulunduğu Feriköy Paşa Mahallesi’ndeki evinde görüştük. Borçları karşılığında böbreğini satmak isteyen 70 yaşındaki emekli yurttaş, bir tesisat ustası. Banka, maaşının bir bölümüne el koyarken, emekliliğini dinlenerek geçirmesi gerektiği halde yaşamını idame ettirmek için hala çalışıyor.

Eşinin ameliyatı için kredi çekmiş

s-423971f57818c6e0ce3d98c97527a83d7a4965
‘Kul hakkıyla ölmek istemiyorum’ diyen yurttaş nasıl borçlandığını ise, “Eşim üç defa kalp ameliyatı olmuştu. 2016 yılında fenalaştı. Devlet hastanelerinde yer olmadığı için özel hastaneye yatırmak zorunda kaldım. Özel hastanede paralı olduğu için kredi çektim. Sağdan soldan da borçlandım. Yine borcumu ödemek için banka değiştirdim. O bankanın faizi de üzerine bindi. Şu anda bankaya 34 bin TL borcum var. Eşe dosta da 24 bin TL civarında vermem gerekiyor” şeklinde açıklıyor.“Utanıyorum, kul hakkıyla ölmek istemiyorum. Kahrıma gidiyor; dolandırıcılara para veriyorlar, bir terliğe on bin lira veren, bir oyuncunun kirli gömleğine para vermeye kalkanlar neredeler” diye sorgulayan yurttaşın maaşına birçok emeklide olduğu gibi bin 800 lirasına banka el koyuyor, kaldığı evin kirası ve masraflar eklenince geriye kalan ihtiyaçlarını karşılamaya yetmiyor."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP'ye mektup yazmış

s-0f4901357b3cd60a29f70c842b338d8a0124dc
Habere göre emekli vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a mektup yazarak yardım talebinde bulunmuş ancak geri dönüş yapan olmamış.CHP’ye de ulaşmaya çalışan yurttaş yazdığı mektuba, “ Milletvekillerinin şahsa yardım yapması yasak” şeklinde cevap verildiğini söyledi.Emekli yurttaş böbreğini satma kararını ise “Hiç olmazsa kul hakkı ile ölmektense, Cenab-ı Allah’ın huzuruna kul hakkıyla çıkmak nasip etmesin. O yüzden böbreğimin birini bağışlayacağım. Bağışlayacağım kişinin de eğer varsa imkânları benim borcumu karşılasın. Bu yüzden sağa sola kâğıt yapıştırdım” şeklinde açıklıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'Cumhurbaşkanına Hakaret' İddiasıyla Gözaltına Alınan Eski Bakan Serdaroğlu: 'Türkiye Hukuk Devleti Vasfını Kaybetti' - Böyle Bir Şey Olabilir mi? İsmail Demirbaş'ın Sokak Röportajı Sebebiyle Tutuklanması Sonrası Muhalefet Okların Hedefinde - 10 Kasım'da Saygı Duruşuna Kalkmayan ve 'Apo' Sloganı Atan Çalışanını Tekme Tokat Döven İşyeri Sahibi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER