Mahkeme Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den İhraç Kararını İptal Etti

Ankara 1.

Mahkeme Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den İhraç Kararını İptal Etti

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın İYİ Parti'den ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.

s-c05707797a1c44fb0e1210c7d076d3a7848819
İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kararın ardından DHA mikrofonlarına konuştu.

"İYİ Parti’nin İstanbul milletvekili olmaya devam ediyorum"

s-c83eb83ab1cc75a98597ef7ec84ff0895f3442
Özdağ şu ifadelere yer verdi:"Mahkemenin doğru karar aldığını düşünüyorum. Biz sadece şekil açısından itiraz etmiştik. Mahkemeler bu konuda meselelerin içeriğine girmiyorlar. Mahkeme şekil açısından bu ihracın tüzüğe aykırı olduğuna karar vererek ihracı iptal etti. İki kurucusundan birisi olduğum İYİ Parti’nin İstanbul milletvekili olmaya devam ediyorum.Bakın ben İYİ Parti’nin 20 Eylül’de yaptığı kongreden sonra 19 Ekim’de CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın programına çıktım. İYİ Parti’deki gelişmeleri paylaştım. O günden bu güne yapmış olduğum açıklamaların arkasında duruyorum. Hiçbir açıklamamdan dolayı pişman değilim. Bundan sonra da bu güne kadar ne söylediysem, bir siyasetçi olarak, Türk milliyetçisi çizgisinde, onları söylemeye devam edeceğim. Bunu da bir İYİ Parti milletvekili olarak yapmaya devam edeceğim.

Özdağ karar sonrası tweet attı

Neler yaşanmıştı?

İYİ Partili Ümit Özdağ Partisinin İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya FETÖ'cü Dedi: 'Bu İftiralarla Hesaplaşacağım' - İYİ Partili Buğra Kavuncu'dan Ümit Özdağ Hakkında Suç Duyurusu - İstanbul İl Başkanı Kavuncu İçin FETÖ'cü İddiasında Bulunan Özdağ, Disipline Sevk Edildi - İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ Partisinden İhraç Edildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER