Mahkemeye 'Boğulmaya Dair Semptom Yok' Denilmişti: Bağımsız Otopsi Sonucuna Tarafından George Floyd'un Vefat Nedeni Nefes Alamaması

Son dakika haberine tarafından ABD'nin Minneapolis kentinde gözaltı esnasında hayatını kaybeden siyahımsı George Floyd için yaptırılan egemen otopsi raporunda "nefes alamadığı" için öldüğü belirtildi. Floyd'un ailesi tarafından yaptırılan ve basına açıklanan özel otopsi r.

Mahkemeye 'Boğulmaya Dair Semptom Yok' Denilmişti: Bağımsız Otopsi Sonucuna Tarafından George Floyd'un Vefat Nedeni Nefes Alamaması

Son dakika haberine tarafından ABD'nin Minneapolis kentinde gözaltı esnasında hayatını kaybeden siyahımsı George Floyd için yaptırılan egemen otopsi raporunda "nefes alamadığı" için öldüğü belirtildi.

s-9e8901239a7a94fdb411286c31f3a67cc62bd5
Floyd'un ailesi tarafından yaptırılan ve basına açıklanan özel otopsi raporunda, Floyd'un "sürekli zorlama sonucu nefessiz kalarak (asfiksasyon)"hayatını kaybettiği sonucuna varıldığı bilgisi paylaşıldı.Raporda, Floyd'un boynuna ve sırtına yapılan baskı sonucu oksijensiz kaldığı ve beynine dışarı giden kan dolaşımının engellenerek olay uygun hayatını kaybettiği kaydedildi.

"Diğer bir sağlık sorunu değil"

s-3402e1685f726fe81a1b4d670dd29d6d40fb34
Otopsiyi gerçekleştiren New York Adlı Tıp Kurumu eski otopsi uzmanı Dr. Michael Biden, CNN'e, "Ölüme neden olabilecek diğer bir sağlık durumu sorunu yok. böylece polisin 'konuşabiliyorsan, nefes alıyorsun' yanlış yaklaşımı doğru yok." değerlendirmesinde bulundu.Floyd'ın ölümü hakkında yapılan birincil açıklamada, olay günü ambulansla hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre daha sonra hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Mahkeme sunulan otopsi raporu "semptom yok" demişti

s-7e8af0d359432572a5724edb531a25adfa190d
Hennepin İlçesi Sağlık Durumu Denetçisi göre gerçekleştirilen ve bölge savcısı kadar Derek Chauvin hakkında mahkemeye sunulan itham dilekçesinde yer alan resmi otopsi raporunda da  "Travmatik asfiksi veya boğulma teşhisini teşvik etmek için hiçbir maddesel belirti bulunamadığı” biçiminde ifadeler yer almıştı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER