Mansur Yavaş'a 'Sahte Senet Suçlaması' Yapan Necmettin Kesgin Sahte Senet Düzenlemekten Tutuklandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ‘dolandırıcı’ suçlaması yapan işadamı Necmettin Kesgin sahte senet düzenlemek ve şantajdan tutuklandı. Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimleri dönemi boyunca Ankara Büyükşehir Bele.

Mansur Yavaş'a 'Sahte Senet Suçlaması' Yapan Necmettin Kesgin Sahte Senet Düzenlemekten Tutuklandı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ‘dolandırıcı’ suçlaması yapan işadamı Necmettin Kesgin sahte senet düzenlemek ve şantajdan tutuklandı.

s-02f5f837ad1ecd9ae054cdd25bed6faae34eab
Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre, 31 Mart yerel seçimleri dönemi boyunca Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a karalama kampanyasının baş aktörü olan, iktidara yakın medya tarafından “saygın iş adamı” olarak nitelendirilen Necmettin Kesgin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçtiğimiz yıl yakalama kararı çıkarılmıştı. Edinilen bilgiye göre, kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Necmettin Kesgin kısa bir süre önce Ankara'da yakalanarak cezaevine konuldu.

6 yıl 6 ay hapis

s-0439ae28a54caac75175162343227a42338541
Necmettin Kesgin, Mansur Yavaş'ın şikayeti üzerine sahte senet düzenlediği için resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden (yaptığı görüşmeleri izinsiz olarak görüntülü ve sesli olarak kayıt yaptığı) 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası almış ve bu cezası istinaf mahkemesince tescillenmişti.

Müstehcen çocuk görüntüleri bulundurmaktan da ceza almıştı

s-13c4cdf6407d83489fe4d0d879d23d43f522ec
Seçim öncesinde Mansur Yavaş’a karşı karalama kampanyasının aktörü olarak bilinen Necmettin Kesgin'in daha önceden de sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle resmî evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunuyordu. Kesgin, “çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmaktan” 3 yıl ceza almıştı.

Kesgin, Yavaş’ı avukatlığı döneminde 600 bin dolarlık sahte bir senedi kullanarak mükerrer tahsilat yapmakla suçlamıştı.

Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş Hakkında Sahte Senet İddiası ve 3 Yıla Kadar Hapis Talebi -

Kesgin'in avukatı davadan çekilmişti.

Mansur Yavaş'tan Şikâyetçi Olan Necmettin Kesgin'in Avukatı, Davadan Çekildi -

Yavaş, bu suçlamayla açılan davada beraat etmişti.

Seçim Dönemi Hakkında 'Görevi Kötüye Kullanmak' Suçundan Dava Açılan Mansur Yavaş, Beraat Etti - Kaldırımda Ölmek Üzereyken Bulundu: Tüfekle Vurulan Kedi Yaşam Mücadelesi Veriyor - 4 Çinli, Ek Bagaj Ücreti Ödememek İçin Yanlarındaki 30 Kilo Portakalı Yedi: 'Bir Daha Asla...' - İstanbul Valiliği'nden Boğaziçi Açıklaması: 5 Kişi Gözaltına Alındı, 2 Kişi Aranıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER