Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Tacizle Suçlanan Öğretim Üyesinin Kamu Görevine Son Verildi

YÖK, kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddia edilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki öğretim görevlisinin kamu görevinden çıkarılmasına karar verdi. Burdur MAKÜ'de görevli öğretim üyesinin, kız öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları gündeme .

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde Tacizle Suçlanan Öğretim Üyesinin Kamu Görevine Son Verildi

YÖK, kız öğrenciye tacizde bulunduğu iddia edilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ndeki öğretim görevlisinin kamu görevinden çıkarılmasına karar verdi.

Burdur MAKÜ'de görevli öğretim üyesinin, kız öğrencilere taciz ve cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddiaları gündeme gelmişti.

WhatsApp Mesajları Paylaşıldı: Üniversitede Taciz ve Cinsel Saldırı İddiası -

Olay, bir kullanıcının Twitter'dan yaptığı paylaşımla ortaya çıkmıştı.

s-613dec19bd5783a16655756a3fd404906eb5ec

Sosyal medyaya WhatsApp mesajları yansımıştı.

s-1cf43f1d5edfe887289b61aacbb09cce3351fb

MAKÜ Rektörlüğü ihbar üzerine disiplin soruşturması açmış ve ihraç talep edildiğini açıklamıştı.

s-e4bbfe761652a4eeaeb035e8b0dcf285509c7a
Yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti: "Rektörlüğümüze gelen bir ihbar üzerine, 5 Mart 2019 tarihinde ivedi olarak disiplin soruşturması açılmış olup, bahse konu iddiaların niteliği ve soruşturmanın gizliliği ilkesi gereği soruşturma hassasiyetle tamamlanmıştır. Akabinde, disiplin soruşturması sonucunda hakkında soruşturma yapılan kişinin 'kamu görevinden çıkarılma' cezası ile tecziyesi teklif edilmiş, durum gereği için, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na (YÖK) bildirilmiştir. Sürecin en kısa zamanda tamamlanması beklenmektedir. Ayrıca disiplin soruşturması başlar başlamaz, sonucu beklenmeksizin 12 Mart 2019 tarihinde durumun hassasiyeti dikkate alınarak, konu ivedilikle Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirilmiş ve konu hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup, adli soruşturma süreci devam etmektedir."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER