Mehmet Aydın'ın Dolandırdığı Kişilerin Bilgilerini de Yanında Getirdiği İddia Edildi

Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın, “Neden teslim oldun?” sorusuna, “Çok zorlandım.

Mehmet Aydın'ın Dolandırdığı Kişilerin Bilgilerini de Yanında Getirdiği İddia Edildi

Brezilya’dan Türkiye’ye getirilen ‘Tosuncuk’ Mehmet Aydın, “Neden teslim oldun?” sorusuna, “Çok zorlandım. Ailemle büyük sorunlar yaşadım, ayrılma noktasına geldim. Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum” yanıtı verdi. Aydın, yanında alacaklılar listesini de getirdiğini belirtti.

s-65dbd1301828033b22f066964e5e365b24cade
Çiftlik Bank vurgunuyla yaklaşık 511 milyon lirayla ortadan kaybolan Mehmet Aydın, Türk Konsolosluğu’na teslim olduğu Brezilya’dan önceki akşam saat 22.05’te Türkiye’ye getirildi.Uçakta kendisini getiren polisler tarafından İstanbul polisine teslim edilip kelepçelenen Mehmet Aydın’a İstanbul Havalimanı’ndaki adli tabiplikte sağlık kontrolü yapıldı.Hürriyet'te yer alan bilgilere göre Çiftlik Bank kurucusu Aydın, daha sonra sorgusunun yapılacağı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Geceyi şubenin bodrum kattaki nezarethanesinde geçiren Aydın’ın resmi sorgusu başlamadı.

Polisler, Mehmet Aydın’la İstanbul Havalimanı’ndaki Gaziosmanpaşa Adliyesi’nin ek binasında kısa bir mülakat yaptı.

s-7e85f840915c1cc5804ba7b00e1d45e002bbc2
Mülakatta polislerin, “Neden teslim oldun?” sorusuna Aydın, “Çok zorlandım. Ailemle büyük sorunlar yaşadım, ayrılma noktasına geldim. Ailemle sorun yaşadığım için teslim oldum“ dedi. Yurtdışında çevresinde de zorluklar çıkarıldığını belirten Aydın, “Borçlarımı ödeyeceğim. Borcum kadar alacaklarım da var. Borcumun büyük kısmını ödedim. Mağduriyetleri gidereceğim” şeklinde konuştu.Aydın, Brezilya’dan yanında şirket belgelerini ve alacaklılar listesini de getirdiğini belirtti. Polisin bu belgelerle soruşturma sırasında ele geçen belgeler arasında inceleme yaparak sorulara son şeklini vereceği belirtildi.İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 4 gün gözaltı süresi verdiği Mehmet Aydın’ı 3 avukat savunacak. 3 avukat dün sabah saatlerinde Aydın’la görüşmek için Emniyet’e geldi. Avukatlar Aydın’la yaklaşık 10 dakika görüştü. Aydın’ın 3 avukatından biri olan Fatih Kuş, görüşme sonrası, yurtdışına kaçırılan paralarla Bitcoin alındığı iddialarına, “Henüz yazılı ifadesi alınmadı, ailesinin baskısı ile teslim olduğu iddiaları yalan” dedi. Vandallık Pandemisi! 2 Yılda 3 Bin 365 Kaçak Kazı Girişimi - Sezgin Baran Korkmaz Avusturya'da Hakim Karşısına Çıkıyor - Çevrimiçi Derste Kamerayı Açık Unutan Öğrenci, Kız Arkadaşıyla Cinsel İlişkiye Girdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER