Meksika'da kayıp insan sayısı 100 bini geçti

Meksika'da 1964 yılından beri kaybolan kişi sayısı 100 bini geçti.

Meksika'da kayıp insan sayısı 100 bini geçti


Meksika'da 1964 yılından beri kaybolan kişi sayısı 100 bini geçti. Ulusal Kayıp Kişiler Sicili raporuna göre hükümet, kaybolan kişilere yönelik yeterince çaba harcamadı. Raporda, "Meksika devletinden, ülkede yaşadığımız korkunç şiddet ve güvensizlik krizine bağlı olarak kaybolan kişilerin bulunması için kapsamlı ve güçlü şekilde mücadele edilmesini talep ediyoruz" denildi.

Raporda, çetelerin yol açtığı şiddet sarmalı kadar hükümetin de kaybolanlardan sorumlu olduğu ifade edilerek, "Giderek daha fazla ailenin benzer acılara maruz kalması çok acı ve endişe verici. 4 bini aşkın gizli mezar ortaya çıkartıldı. Kayıp kişilere ulaşılacak yasaların ve kamu politikalarının teşvik edilmesi elzemdir" ifadeleri kullanıldı.

94 bin 500 kişiden haber alınamıyor

Yetkililer tarafından acilen kayıp kişilerin ailelerinden gelen taleplere yanıt verilmesi gerektiği söylenilen raporda, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının kayıp kişilere ilişkin raporlarının da dikkatle incelenmesi istendi.

Meksika'da kayıpları arama komisyonu raporlarına göre ise ülkede kayıp ihbarı verilen 94 bin 500 kişiden haber alınamıyor.

Meksika Devlet Başkanı'ndan ABD'ye davet tepkisi

Meksika'da endemi dönemi

Meksika'da ABD'ye bağlı uyuşturucuyla mücadele birimi kapatıldı

Meksika'da enflasyon 21 yılın en yüksek seviyesinde

Meksika Ukrayna'ya insani yardım gönderecek

Meksika halkı Obrador'un görevine devam etmesini destekliyor

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER