Menzil Tarikatı'ndan Ormanlık Alanda 'Kale' Gibi Öğrenci Yurdu

Son yıllarda kamuda örgütlendiği iddialarıyla gündeme gelen Menzil Tarikatı bu kez bir yurt inşasıyla gündemde.

Menzil Tarikatı'ndan Ormanlık Alanda 'Kale' Gibi Öğrenci Yurdu

Son yıllarda kamuda örgütlendiği iddialarıyla gündeme gelen Menzil Tarikatı bu kez bir yurt inşasıyla gündemde. Ordu'nun Kestane Köyü'nde ormanlık alanın içerisine inşa edilen yurdun Menzilciler tarafından yapıldığı belirtiliyor. Kayaların üzerine yapılan yurdu görenler "kale gibi" benzetmesini yapıyor.

s-ef354796fcf230c2a9146e82ca1d1a3a0a8fb1
Yurt inşaatını gündeme taşıyan gazeteci Mustafa Hoş oldu. Hoş'un Youtube üzerinden yayın yapan Babıali TV'deki programında verdiği bilgiye göre, Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Kestane Köyü'nde, köyün dışındaki bir ormanlık arazide Menzil Tarikatı tarafından öğrenci yurdu inşa ediliyor.

"Alamut Kalesi gibi"

"Alamut Kalesi gibi""Alamut Kalesi gibi" Gazeteci Hoş, kayalıklar üzerine inşa edilen yurt için "Alamut Kalesi" benzetmesi yaptı. Hoş, yurdun inşaatına kaçak olarak başlandığını, daha sonra "imar barışı" düzenlemesinden yararlandığını anlattı.

"Yurt ıssız bir yere yapılıyor"

s-2ae919df110bc9f452c69097e6709a43cc2080
Yurdun köyün dışında bir noktaya inşa edilmesine dikkat çeken Hoş, "Burada kalacak olan çocuklara kolay kolay kimse ulaşamaz" dedi. Aladağ faciasını hatırlatan Hoş, ailelerin çocuklarını tarikat yurtlarına vermeye mecbur bırakıldığını vurguladı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER