Merkez Bankası'ndan Enflasyon Yorumu Bekleniyor: Bunları Okumadan İşlem Yapmayın!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Çin Başbakan Yardımcısı Liu He bu sabah video konferans görüşmesi gerçekleştirdiler. Çin'de hizmet sektörü aktivitesi 3 aydır devam eden düşüşüne Haziran ayında son verdi ve neredeyse son bir yılın en hızlı büyümesini gösterdi. Almanya .

Merkez Bankası'ndan Enflasyon Yorumu Bekleniyor: Bunları Okumadan İşlem Yapmayın!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile Çin Başbakan Yardımcısı Liu He bu sabah video konferans görüşmesi gerçekleştirdiler.

Çin'de hizmet sektörü aktivitesi 3 aydır devam eden düşüşüne Haziran ayında son verdi ve neredeyse son bir yılın en hızlı büyümesini gösterdi. Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Nagel, ECB'nin Euro Bölgesi'nin en borçlu ülkelerine yeni destek sağlaması için şartlarını ortaya koydu. Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatını tamamen kesmesi durumunda sanayi sektörünün enerji yetersizliği ile karşı karşıya kalacağını ve Euro Bölgesi ekonomisinin resesyona girebileceğini söyledi. Almanya Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan ve basına sızan çalışmaya göre, Alman hükümeti enerji yoğun üretim yapan şirketlere yardım vermeyi değerlendiriyor.Almanya'da bankalar, Rus gazının kesilmesi halinde temerrütlerde hızlı bir artış yaşanmasından ve bu olası zararlara karşı ekstra karşılık ayırmaya zorlanmaktan endişe ediyorlar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayımlayacak (10.00).

TCMB, reel efektif döviz kuru verilerini yayımlayacak. Endeks en son yüzde 2,1 düşüşle 55,62 seviyesine inmişti (14.30).

Avustralya'dan önce inşaat sektörü için, ardından hizmet sektörü için PMI verileri yayımlanacak (01.30, 02.00).

Güney Kore'nin enflasyon rakamları analistler tarafından yakından takip edilecek. Ülkede enflasyon en son aylık yüzde 0,7 artışla yıllık yüzde 5,4 seviyesine ulaşmıştı (02.00). Japonya ve Çin'in hizmet sektörü PMI rakamları arka arkaya yayımlanacak (03.30, 04.45).Japonya Hazinesi'nin 10 yıllık tahvil ihalesi de takvimde yer alıyor (06.30). Bölgede günün en önemli kararı Avustralya Merkez Bankası(RBA) tarafından açıklanacak. RBA, son iki toplantısında faizi toplam 75 baz puan artırarak yüzde 0,85'e çıkarmıştı. Enflasyonun yüzde 5,0'in üzerine çıkması nedeniyle RBA'nın faiz artırım sürecine devam edeceği tahmin ediliyor (07.30). Singapur'un perakende satış rakamları yayımlanacak (08.00). Bölgede son hizmet PMI rakamları Hindistan ve Kazakistan'dan gelecek (08.00, 09.00). Filipinler ve Tayland'ın enflasyon rakamları da günün takip edilecek verileri arasında yer alıyor.Avrupa'da da gün boyu takip edilecek hizmet sektörü PMI için ilk veriler Rusya ve İsveç'ten gelecek (09.00, 09.30).Fransa'nın sanayi üretimi rakamları takip edilecek. Ülkede sanayi üretimi en son yüzde 0,1 düşüş göstermişti (09.45).Hizmet PMI verileri sırasıyla İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, Euro Bölgesi ve İngiltere olarak ekranlara düşecek (10.15, 10.45, 10.50, 10.55, 11.00, 11.30). İngiltere Hazinesi, 29 yıllık tahvil ihalesi gerçekleştirecek.İngiltere Merkez Bankası(BoE), Finansal İstikrar Raporu'nu yayımlayacak (12.30).ABD'de günün takip edilecek tek verisi Fabrika siparişleri olacak. Fabrika siparişleri en son yüzde 0,3 artış göstermişti (17.00).
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER