MİT, 9 ayda Suriye'de 52 teröristi etkisiz hale getirdi

Suriye'nin kuzeyi ve doğusunu işgal eden terör örgütü PKK/YPG'nin lider kadrosunu hedef alan MİT'in etkisiz hale getirdiği teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı'nın 5 ayrı para ödüllü renk kategorisinde aradığı teröristler de var. Önemli kısmı terör örgütü PKK safl.

MİT, 9 ayda Suriye'de 52 teröristi etkisiz hale getirdi


Suriye'nin kuzeyi ve doğusunu işgal eden terör örgütü PKK/YPG'nin lider kadrosunu hedef alan MİT'in etkisiz hale getirdiği teröristler arasında, İçişleri Bakanlığı'nın 5 ayrı para ödüllü renk kategorisinde aradığı teröristler de var.

Önemli kısmı terör örgütü PKK saflarında yer almış ve Türkiye içinde de silahlı faaliyetlerde bulunmuş yönetici pozisyonundaki teröristlere yönelik farklı tarihlerde gerçekleştirilen operasyonlarda, örgütün beyin takımını oluşturan lider kadrodaki teröristler, Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Başkanlığı ile Sinyal İstihbaratı Başkanlığı'nın teknik ve fiziki takibiyle teker teker etkisiz hale getirildi.

OPERASYONLARIN AĞIRLIKLI OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ YERLER

Operasyonlar ağırlıklı olarak Mardin Nusaybin'in karşısındaki Haseki vilayetine bağlı Kamışlı, Cewadiye, Şırnak Cizre karşısındaki El Malikiye, Mardin Kızıltepe karşısındaki Dirbesiye, Amude, Şanlıurfa Suruç karşısındaki Ayn El Arab, Ceylanpınar karşısındaki Barış Pınarı harekat bölgesi içinde kalan Resulayn ile Akçakale karşısındaki Tel Abyad ve Ayn İssa bölgelerinde gerçekleştirildi.

HEPSİ ARANIYORDU

MİT'in bölgedeki yerel saha unsurlarından da aldığı istihbari bilgiler ve sinyal takibiyle Silahlı İnsansız Hava Aracı ile gerçekleştirdiği operasyonlarda, 52 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin, MİT'in elindeki 'etkisiz hale getirilmesi öncelikli' teröristlerden oluştuğu öğrenildi.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin aktardığına göre tümünün gerek Irak'ın kuzeyi, gerekse Türkiye içinde katıldıkları silahlı ve bombalı saldırılarda onlarca askerin şehit edildiği saldırıların faili olmaktan Türkiye'de arandıkları tespit edildi.

HAVADAN VE KARADAN OPERASYONLAR

TSK'nın da Afrin'deki Zeytin Dalı harekât bölgesi, Resulayn ve Tel Abyad'taki Barış Pınarı harekât bölgesi, Cerablus, El Bab ve Dabık bölgelerini içine alan Fırat Kalkanı harekâtı bölgelerine de ocaktan beri havadan ve karadan operasyonlar yapıldı.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Ocak'ta 387, Şubat'ta 432, Mart'ta 288, Nisan'da 529, Mayıs'ta 711, Haziran'da 451, Temmuz'da 363, Ağustos'ta 687 hava ve kara harekâtı yapıldı. Bu harekâtlarda da PKK/YPG'nin işgal ettiği bölgelerdeki barınma alanları ve cephanelikleri, güvenlik güçlerine karşı saldırılarda kullandıkları füze rampaları, uçaksavar ve ağır silah mevzileri yerle bir edildi.

Terör örgütüne üst düzey MİT darbesi

 

MİT'ten nokta operasyon Çekdar Kaya Türkiye'ye getirildi

 

PKK/YPG'ye MİT darbesi: Sözde Kobani sorumlusu etkisiz hale getirildi

 

Suriye'nin kuzeyinde MİT operasyonu: 3 PKK/PYD'li yakalandı

 

TSK ve MİT'ten ortak operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

MİT'in Suriye'deki operasyonunda 5 terörist etkisiz hale getirildi

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER