Musk'a 'Bitcoin' şoku: Milyonlarca dolar zarar ekledi!

Fed'in sıkılaşma politikası neticesinde ABD'li tüm milyarderler gibi servetinde önemli erime görülen Musk'ın şirketi Tesla, kripto paradan da darbe aldı.

Musk'a 'Bitcoin' şoku: Milyonlarca dolar zarar ekledi!


Fed'in sıkılaşma politikası neticesinde ABD'li tüm milyarderler gibi servetinde önemli erime görülen Musk'ın şirketi Tesla, kripto paradan da darbe aldı. Geçen hafta Bitcoin'lerinin yüzde 75'ini sattığını bildiren şirket bu varlığa yatırımında 170 milyon dolarlık değer kaybı bildirdi.

Düzenleyici kuruluş tarafından bugün yayımlanan dosyalamada "30 Eylül 2022'de sona eren dokuz ayda, Bitcoin'lerimizin defter değerindeki değişikliklerden 170 milyon dolarlık zarar ve 64 milyon dolarlık kazanç kaydettik" denildi.

2021 yılının ilk çeyreğinde Tesla toplamda 1,5 milyar dolar yatırım yapmıştı. Şirket yatırımı Bitcoin'in "daha fazla esnekliğe" sahip olmanın yanı sıra "likiditemizin getirilerini daha da çeşitlendirmek ve maksimize etmek" için tercih edildiğini belirtmişti. Şirket daha sonra geçen ahfta bu yılın ikinci çeyreğinde Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini sattığını bildirdi.

Tesla, daha fazla Bitcoin almadığını veya satmadığını söyledi. Tesla'nın dijital varlıklarının değeri 218 milyon dolarda kaldı.

SEC dosyalamasına göre Tesla, "Şu anda veya gelecekte elde tutulan herhangi bir dijital varlık için, bu harcamalar, bu varlıkların genel piyasa değerleri artsa bile, bu tür bozulmaların meydana geldiği dönemlerde karlılığımızı olumsuz etkileyebilir" diye ekledi. (CNN Türk)

Şok iddia: Musk, Twitter çalışanlarının % 75'ini işten çıkaracak!

 

Musk: Çin resesyonla karşı karşıya

 

Elon Musk'tan nükleer uyarı: Rusya için Kırım'ı kaybetmek..

 

Tesla, Çin'deki satış fiyatlarını düşürdü

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER