Naci Görür Aylar Önce Elazığ'ı İşaret Etmişti: 'Uyarılarım Dinlenmedi, Tıpkı İstanbul'da Olduğu Gibi'

Elazığ merkezde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı, Prof.

Naci Görür Aylar Önce Elazığ'ı İşaret Etmişti: 'Uyarılarım Dinlenmedi, Tıpkı İstanbul'da Olduğu Gibi'

Elazığ merkezde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı, Prof. Dr. Naci Görür'ün bundan 3 ay önce yaptığı açıklamayı hatırlattı. Görür katıldığı TV programında Doğu Anadolu fay hattında enerji biriktiğini belirtmiş ve bugünkü depremin merkez üssü Sivrice'nin de adını sayarak bölgede deprem beklediğini kaydetmişti. Görür deprem sonrası ise "Uyarılar yaptım. Ama maalesef pek bir şey yapılmadı. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi" dedi.

s-dee3b6fe6d113b8c794b5e050cc1ec08d6edcf
Türkiye'nin gerçeği deprem kendisini bu kez Elazığ'da hatırlattı. Sivrice merkezli 6.5. büyüklüğündeki deprem geniş bir bölgeyi sarstı. Binalar yıkıldı, çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Çok Sayıda Şehirden Hissedildi: Elazığ'da Şiddetli Deprem -

Naci Görür'ün aylar önce yaptığı Elazığ uyarısı

Naci Görür'ün aylar önce yaptığı Elazığ uyarısı Naci Görür'ün aylar önce yaptığı Elazığ uyarısı 5e2b7050fef29cfd66050d0b.jpg
Prof. Dr. Naci Görür 26 Eylül'de İstanbul'da meydana gelen 5.8'lik depremin ardından CNN Türk'te katıldığı 6 Ekim tarihli programda uyarılarda bulunmuştu. Doğu Anadolu fay hattında uzun süredir deprem olmadığını belirtmiş ve ciddi deprem riski bulunduğu yönünde uyarlarda bulunmuşu. Görür, riskli yerler arasında bugün depremin olduğu Elazığ'ın Sivrice ilçesini de saymıştı.

"TÜBİTAK ve DPT projelerimi reddetti"

s-feb6d61add0a2ef24b0a07699f4ee0db365f15
Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, Elazığ'da olabilecek depremlerle ilgili çalışmalar yürüttüğünü ancak bunların sonuçsuz kaldığını yazdı. Görür hazırladıkları projelerin TÜBÜTAK ve DPT gibi kamu kurumları tarafından reddedildiğini belirtti. Görür şunları kaydetti:
"Arkadaşlar, Elazığlı olmam nedeniyle, Elazığ’da bir zamanlar Elazığ’ın depremselliği ile ilgili konferanslar verdim , uyarılar yaptım, Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın dedim. Bu konuda kitaplar basıldı. Ama maalesef pek bir şey yapılmadı. Tıpkı İstanbul’da olduğu gibi. Bununla da kalmadık. Yine Elazığlı olan Prof. Namık Çağatay ve İTÜ’deki arkadaşlarla birlikte Bingöl, Elazığ, Malatya, Maraş valilik ve belediye başkanlıklarını ve bu kentlerdeki üniversiteleri bir araya getirdim. Harita Genel Komutanlığını da işe katarak proje hazırladım. TÜBİTAK, DPT gibi bir çok yere başvurduk reddedildi. Halbuki her fay kuşağında depremin er geç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER