Naci Görür'ün İsyanı Yeniden Gündemde: 'Kanal İstanbul Yerine Neden İstanbul'u Depreme Hazırlamıyorsunuz?'

İstanbul'da gerçekleşen deprem sonrası Prof.

Naci Görür'ün İsyanı Yeniden Gündemde: 'Kanal İstanbul Yerine Neden İstanbul'u Depreme Hazırlamıyorsunuz?'

İstanbul'da gerçekleşen deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'ün Kanal İstanbul ile ilgili yaptığı konuşma yeniden sosyal medyada gündem oldu.

Naci Görür'ün İsyanı Yeniden Gündemde: 'Kanal İstanbul Yerine Neden İstanbul'u Depreme Hazırlamıyorsunuz?'Naci Görür'ün İsyanı Yeniden Gündemde: 'Kanal İstanbul Yerine Neden İstanbul'u Depreme Hazırlamıyorsunuz?' AFAD'a göre bugün saat 15.07'de merkez üssü İstanbul'un Kartal ilçesi olan 3,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Deprem, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki birçok ilçede hissedildi.Bu deprem can ve mal kaybına neden olmasa da akıllara beklenen büyük depremi getirdi.

Detaylar

İki Yakadaki Birçok İlçede Hissedildi: İstanbul'da Korkutan Deprem! - Sosyal medyada pek çok kişi, yakında inşaatına başlanacak Kanal İstanbul projesi yerine İstanbul'un beklenen depreme hazırlanması gerektiğini söyledi. İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'ün kısa süre önce yaptığı bir konuşma bu bağlamda sosyal medyada yeniden gündem oldu.Görür, Fox TV'deki Çalar Saat programında Kanal İstanbul ile ilgili şu sözleri söylemişti:"İstanbul deprem bekliyor. Yüz binlerce insanın can güvenliği yok. Haykırmaktan sesim kesildi. Sadece ben değil, bütün bilim insanlarının! Neden İstanbul’u depreme hazırlayıp da bu insanların can güvenliğini noktasında yatırım yapmıyorsunuz? Neden bu ülkenin en zorlu ekonomik şartlarında böyle riskli, getirisi de az olan bu projeye yöneliyorsunuz? İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak.“
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER